KIL/Hemnes J 19-lag ga alt på en steinhard bane på Rustad, da de tirsdag tapte 2-1 for Askøy. Det var et nederlag som var tungt å fordøye for de gode hemnværingene.

– Jeg er stolt over det jentene har prestert mot gode motstandere. Samtidig er det surt å tenke på at det er så lite som mangler på at vi får være med i det gjeveste sluttspillet. Vi har tross alt slått en klubb som har som uttalt mål å vinne hele turneringen. I dag tapte vi med ett mål for et lag som vi gjerne kunne ha tatt poeng av. Men det er heller ikke noe å si på at Øvrevoll Hosle vant, sa Per Erik Bjerksæter til ST.

Sterk i troen

Han var ingen slagen mann selv om hordalendingene ble for sterke for et lag som har gode kvaliteter.

KIL/Hemne fikk en kjempestart på turneringen da de slo fjorårsfinalist Sunndal i åpningskampen. I kamp to ble det det tap for Askøy. Før det på tirsdag ble det tap for Øvrevoll Hosle som også var en potensiell finalist i det som mange mente var «dødens gruppe» i denne årsklassen.

Trener Bjerksæter forsto det ville bli vanskelig å avansere da puljeoppsettet var klart. Men han var helt til det siste sterk i troen på at det kunne være mulig å bli blant de to beste. Det til tross for at Øvrevoll Hosle ledet 2-0 tidlig i annen omgang i går.

Sara reduserte

Oslo-klubben scoret rett før og rett etter pause. Dermed nettet de på strategiske tidspunkt. Sara Hoftun Bjerksæter tente nytt håp for hemnværingene da hun reduserte til 2-1 etter ti minutters spill. KIL/Hemne hadde dermed 20 minutter på seg til å sikre seg det uavgjortresultatet de trengte for å gå videre. Den scoringen kom aldri.