Viggja Voices og Cantilena gikk begge til finalen i kor-NM sammen med åtte andre kor. Kammerkoret Aurum fra Trondheim ble norgesmester i kor.

De seks sangerne i Viggja Voices vant i klassen vokalgruppe A med 90,5 poeng. Det kvalifiserte til gulldiplom og til den store Grand Prix som er finalen i kor-NM. Bare fire kor fikk over 90 poeng og gulldiplom. Til sammen deltok 34 kor i NM for kor.

Opp i skyene

Viggja Voices som har sunget sammen siden februar i år, er svært godt fornøyd med prestasjonen og resultatet.

– Vi er helt opp i skyene, smiler Anne Nor som synger både i Cantilena og Viggja Voices.

Det gjør også mannen Jarle Nor. Lørdag ble en svært hektisk dag for ekteparet som sang seg til finalen i begge gruppene de synger i.

Travelt ble det også for tre andre i Viggja Voices, Anne Karin og Audun Støren og Arne Martin Aurlien som synger i Kammerkoret Aurum som gikk av med seieren.

Suge på karamellen

For ensemblet ble kor-NM en bekreftelse på at de har jobbet godt den korte tida de har sunget sammen.

– Nå skal vi suge litt på karamellen og utvikle oss enda mer, sier Anne Nor.

Utfordrende tid

Om Viggja Voices var i skyene, så var ikke lykkerusen til Cantilena mindre. Lørdag vant de klasse A for blandakor med 88 poeng, noe som ga dem sølvdiplom og plass i finalen.

Etter ei utfordrende tid med færre medlemmer og uten dirigent, var koret i tvil om å stille i NM. Men så fikk de tak i Ina Cecilie Olufsen som dirigerte koret de siste ukene før NM.

– Vi fikk et enormt løft under Ina. Hun passet oss som hånd i hanske, sier Randi Wollan, som er leder i koret.

Les mer i ST på papir tirsdag 13. oktober.