Familien Borgan i Rømmesbakkan startet fredag 20. juni med klesvask. En del hvitt tøy som ikke var helt rent, men likevel tydelig hvitt, ble puttet i vaskemaskinen. Thor Borgan ventet glad og lykkelig på at klærne skulle komme ut igjen hvitere enn Blenda-hvitt.

Men den gang ei. Ikke med det vannet som kom ut av rørene i Rømmesbakkan. Med det ble vasken garantert mer skitten enn før den ble vasket.

– Hvis dette var noe som hendte bare en gang iblant, var det til å leve med. Men det hender så ofte. Før har jeg, som alle andre, sagt at nå har det skjedd igjen. Men denne gangen bestemte jeg meg for at nå vil jeg ikke finne meg i det lenger.

Derfor tok Borgan med seg det skitne vasketøyet til teknisk kontor. Men der kunne de bare beklage.

– Vi vet om det, sa de, men det var lite de kunne gjøre med det så lenge de ikke fikk bevilgninger, men det går ikke lenger an å finne seg i det, sa en forarget Thor Borgan.

Avisas utsendte lurte på hva han hadde tenkt å gjøre med saken.

– Jeg har tenkt å kreve erstatning av kommunen for de plaggene som har blitt ødelagt i vasken. Og jeg vil oppfordre andre til å gjøre det samme. Det nytter ikke bare å møte opp på teknisk kontor med et glass med brunt vann i. Først hvis vi alle krever erstatning for merarbeidet og det vi får ødelagt i vasken, først da vil det bli gjort noe for å sikre oss rent vann, avsluttet Thor Borgan.