Det går fram av den nye rapporten «Struktur- og utbyggingsanalyse av Venn og Jåren-Råbygda», som ble presentert tirsdag.

Les også: Sparer 1,5 mill. på sammenslåing

De nye prognosene viser en viss vekst i elevtallet for Laugen-området fram til 2020. Deretter forventer man et stabilt elevtall i disse bygdene på mellom 170 og 190 elever årlig. Prognosen viser at elevtallet på Venn vil synke til mellom 110 og 120 elever på lang sikt, mens antall førskolebarn vil reduseres fra dagens nesten 90 til mellom 75 og 85 fremover i perioden.

«Dette er langt flere barn enn hva som er etablert av barnehageplasser ved oppvekstsenteret», skriver Norconsult i rapporten.

Også på Jåren-Råbygda vil en høyere fremtidig boligbygging gi grunnlag for stabile førskoletall, med cirka 40 barn i barnehagealder årlig. Det gir ifølge Norconsult grunnlag for drift av en tre-avdelingsbarnehage. Elevtallsprognosen tilsier en liten men jevnt stigende elevtallsvekst innover mot 2026, med et potensial på rundt 60 elever på lang sikt, forutsatt at boligbyggingen i fremtiden blir større enn hva den har vært tidligere.

«Dersom boligbyggingen blir mindre eller på samme nivå som siste år, vil elevtallsgrunnlaget kunne reduseres. Men på kort sikt vil oppvekstsenteret ha forutsetninger for vekst», skriver Norconsult.

Les også: 66 punkter ble til noen få endringer