Orkanger

Dagen startet med regn i natt, det regnet da jeg våknet, og i tillegg kom tåka og la seg tykkere utover morgenen. Hva skjer med det?

Det er sånn omtrent 4 – 5 varmegrader på Orkanger, duskregn og tåke. Utover dagen vil temperaturen stige til henholdsvis 5 (ettermiddag) og 6 (kveld) grader.

Tirsdag fortsetter høstværet, 4 grader på nattestid, 2 grader på morgenkvist og formiddag, 7 grader på ettermiddagen, og 8 grader på kveldstid. Opp mot 4 millimeter regn døgnet rundt.

Onsdag meldes det videre om regn. Mye regn. Fra nattestid meldes det om 9 grader og fra 7 til 17 millimeter regn. Dette fortsetter om morgenen og formiddagen, da fra 11 til 18 millimeter regn, temperaturen dropper til 7 grader. Utover ettermiddagen klarner det opp, og det blir kaldere. 3 varmegrader, går fortsatt mot høst. På kveldningen meldes det om et par millimeter sludd og 2 varmegrader, og jeg håper virkelig det ikke stemmer. Onsdag er nemlig bursdagen min og jeg hadde sett for meg min første bursdag på år og dag uten snø.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Få forandringer denne gangen også. Litt kaldere på Løkken og sørover, litt varmere i Lensvik og kystkommunene, og mye det samme i Børsa.

På Løkken meldes om 3 millimeter mindre nedbør natt til onsdag, men 2 millimeter mer på formiddagen.

Rindal får 0,8 millimeter mindre nedbør natt til onsdag, men 7 millimeter mer på formiddagen.

Rennebu får 2 kuldegrader tirsdag formiddag, og natt til onsdag får de bare 3 millimeter nedbør. Det meldes om 6 varmegrader, men utover dagen synker temperaturen gradvis til den når 1 kuldegrad på kveldstid. De kan få 16 millimeter sludd på formiddagen og lett bris, utover ettermiddagen går dette over til noen millimeter snø og slik fortsetter det utover kvelden.

Lensvik får opp mot 24 millimeter regn natt til onsdag, men «bare» 13 millimeter på formiddagen.

På Kyrksæterøra blir det 12 til 21 millimeter regn natt til onsdag, og 12 til 20 millimeter på formiddagen.

Krokstadøra får 12 til 22 millimeter regn natt til onsdag, og 9 til 17 millimeter på formiddagen.

Børsa får mer eller mindre det samme som Orkanger.

Så kommer vi til musikken. Jeg har hørt på mye rart de siste dagene, men jeg tror det er duket for litt Creedence Clearwater Revival.

Creedence Clearwater Revival (heretter forkortet til CCR) var et amerikansk rockeband som spilte «Southern Rock», og som var aktive på 60- og 70-tallet. Bandet besto av John og Tom Fogerty, Stu Cook og Doug Clifford.

De gav ut flere album og hadde mange hits – flere av de cover-låter. Noen av de mest kjente, er kanskje «Proud Mary» (Bayou Country, 1969), «Susie Q» (opprinnelig av Dale Hawkins) (Creedence Clearwater Revival, 1968), «I Put a Spell on You» (opprinnelig av Screamin’ Jay Hawkins) (Creedence Clearwater Revival, 1968), «Bad Moon Rising» (Green River, 1969), «Down on the Corner» (Willy and the Poor Boys, 1969), «Fortunate Son» (Willy and the Poor Boys, 1969), «Who’ll Stop The Rain» (Cosmo’s Factory, 1970), «Up Around the Bend» (Cosmo’s Factory, 1970), «Lookin’ Out My Backdoor» (Cosmo’s Factory, 1970), «I Heard It Through the Grapevine» (opprinnelig av Marvin Gaye) (Cosmo’s Factory, 1970), «Have You Ever Seen the Rain?» (Pendulum, 1971) og «Hey Tonight» (Pendulum, 1971).

CCR er fortsatt populære, blant alle aldersgrupper. Det er rimelig vanskelig å unngå dem, sånn sett, om du liker de eller ikke. De er uansett et band jeg anbefaler på det sterkeste.