Bandet Nashville består av musikere som hver for seg har drevet med musikk i en mannsalder. Som Nashville har de spilt sammen i ti år noe som skal behørig markeres i Orkdal samfunnshus lørdag 6. februar.

Bandmedlemmer

Nashville består av Anders Sinnes (gitar) fra Hemne, Trond Tangvik (trommer) og Frank Kåre Vangen (vokal) fra Lensvika, Steinar Grindheim (bass) fra Byneset og Rune Silnes (keyboard) fra Eide. Anders Sinnes og Trond Tangvik har blant annet spilt sammen i det populære Kåre & The Hitmakers som var svært aktive på 1990-tallet. Ved spesielle anledninger er også Roar Øien med på steelgitar.

Tre plateutgivelser

Nashville omtaler seg selv som «et veletablert countryband fra de fuktige strøk i Midt- Norge».

Bandet får mye ros for lydbildet sitt, og er ellers kjent for mye humør og trøkk, ikke minst takket være rutinerte og dyktige musikere.

Bandet har gitt ut tre plater; Keep it country (2004), Dance till daylight (2006), Better days (2010).

«Up and coming»

Bandet Rotlaus fra Ørsta er oppvarmingsband for Nashville, og ifølge Thea Lovise Tangvik i Ttentetainment er dette et «up and coming» band som er verdt å lytte til.

I desember 2015 kom Rotlaus med singelen «Kvilelaus» som fort gjorde dem kjent. Etter tre uker var sangen blitt spilt av over 100.000 ganger på digitale plattformer og kom på 4. plass på norske spillelister.

Til påske 2016 er bandet klar med sitt første album med 11 selvskrevne melodier.

Vassendgutan-stil

Det er rundt tolv år siden Rotlaus sto på scenen sammen for første gang under navnet «Lazy Boots». Det var et countryband som reiste rundt og underholdt på puber, barer og ungdomshus. Bandet ble oppløst, men startet opp igjen i 2015 etter at musikerne møttes under festivalsommeren 2015. Dermed var Rotlaus et faktum.

Bandet spiller musikk som befinner seg mellom folkemusikk, country og rock.

Stemning

Rotlaus består av Bjørn Marius Øyehaug (gitar, vokal) som spilte i Vassendgutan fram til 2013. Ellers består bandet av Levi André Leite (bass, vokal), Simen Rebbestad (gitar, fele, trekkspill, vokal), Simen Bjørdal (trommer).

Foruten konserten i Orkdal samfunnshus blir det akustisk konsert med både Rotlaus og Nashville på Amfi Orkanger denne jubileumslørdagen.