Kålrot er kanskje ikke det man nødvendigvis tenker på som en hovedråvare. Men når kålroten er fersk sånn som nå på høsten, er det en smakfull og undervurdert grønnsak. Den blir også kaldt «Nordens appelsin» på grunn av at den er svært rik på C-vitamin.

Jeg har i dag gjort en slags «taco-variant» av kålroten. Når man steker kålrot langsomt, blir den søt og fyldig i smaken. Da passer det perfekt å steke den med chili for å få gjøre den mer spicy. Servert sammen med honning, rømme, cashewnøtter, og baconsvor i tacolefse smaker dette utrolig godt.

For fire personer

1 stk. kålrot

2 ss honning, flytende

1 neve cashewnøtter

1 stk. rød chili

1 ss hakket rosmarin

3 ss smør

  • Skjær kålroten i jevne biter, og kok dem knapt møre i lettsaltet vann.

  • Hell av kokevannet, og damp kålrotbitene tørre.

  • Brun smøret i en panne, eller kjele.

  • Tilsett chili og cashewnøtter når smøret har blitt nøttebrunt.

  • Vend inn kålrot, rosmarin og honning, la dette surre noen minutter.

8 tacolefser

1 dl rapsolje

  • Varm opp oljen i en stekepanne, stek tacolefsen på begge sider til de blir gylne og sprø.

Baconcrisp – lag selv, eller kjøp ferdig.

Urter – her er det godt å bruke kjørvel og estragon

Rørosrømme