Wongravens sterke ønske om en gang å være til stede under Tour de France, var faktisk en medvirkende årsak til at Brussel ble lagt inn i ruta for årets ST-tur.

Søndag ettermiddag kom nemlig rytterne i mål i Europas hovedstad etter å ha gjennom ført den første etappen av touren.

Kamp mot klokka

Men Wongraven var en stund redd han ikke ville nå fram i tide. Sammen med Else-Britt Evjen, Jostein og Bjørg Slupphaug, og Andreas og Henny Helbæk lette han seg fram til jernbanestasjonen for å ta metroen.

Mens klokka tikka og gikk. Ifølge brosjyrene skulle de første syklistene være i mål rundt klokka 16, og klokka nærmet seg faretruende.

Ekstra stygt så det ut idet de seks nordmennene lettere stresset prøvde å finne ut av metroens billettsystem.

Men til slutt var de på plass på toget. Nå gjaldt det bare å nå fram i tide.

Boasson Hagens fadder

Underveis mot målområdet fikk sekstetten førstehånds informasjon. Helbæks datter er fadder på Tour de France-deltaker Edvald Boasson Hagen, og hun oppdaterte dem kontinuerlig om hvor mye som gjensto av rittet.

De rakk det. Tor Wongraven var perfekt kledd for anledningen, med Tour de France-caps og Orkla cykle-klubbs nye jakke.

«Utbrytergruppen» blant ST-turistene greide i tillegg å brøyte seg fram til plasser helt inne ved gjerdet. Og 200 meter fra mål.

Elektrisk

– Det var stort! Helt vanvittig. Jeg hadde gledet meg til dette helt fra jeg hørte at det ville bli tur hit. Da ST og Orklareiser bestemte å legge turen innom Brussel og førsteetappen på Tour de France, var jeg ikke i tvil om jeg skulle være med.

Alle Wongravens forventninger ble innfridd.

– Jeg har sett fram til dette i nesten et år. Stemningen var elektrisk. Det var en opplevelse som tok meg bort fra denne verden!

Vakker by

At Brussel ble første skikkelige stopp under ST-turen, har flere årsaker enn at byen var vertskap for åpningsetappen av Tour de France.

EU og NATOs hovedstad er virkelig en by det er verdt å besøke. Mange ble overrasket over hvor mye vakkert Brussel har å by på. Et par steinkast unna hotellet fant vi Grand Place, som må være en av Europas aller flotteste åpne plasser. På alle kanter omgis plassen av praktbygg.

Søndag formiddags omvisning i byen forsterket inntrykket av at dette må være en av Europas fineste hovedsteder. Et sted man svært gjerne drar tilbake til.