Sommerens tur med Sør-Trøndelag og Orklareiser har Italia som mål. Grytidlig lørdag morgen ble deltakerne plukket opp; først i Skaun, deretter Orkdal og til slutt Meldal.

Mens været var nydelig da vi forlot Trøndelag, ble det gradvis dårligere ned gjennom Østerdalen.

Det ble derfor ingen sankthansfeiring på Color Fantasys dekk, og mange benyttet anledningen til å ta tidlig kveld, etter ei natt med lite søvn.

Bombet

Vel framme i Kiel var det ingen grunn til å juble over været, men yr.no lover oss godvær når vi kommer fram til Italia, og da er vi like blide.

Den første overnattinga på fastland på årets ST-tur, er i den tyske byen Würzburg, som ligger sørøst i landet, i Bayern.

I løpet av tjue minutter den 16. mars i 1945 ble Würzburgs vakre bykjerne fullstendig ødelagt av de alliertes bombefly. Men i likhet med Dresden er byen møysommelig oppbygd, og framstår i dag som svært vakker.

Fra hele verden

Byen har to flotte slott. Residenz, som ligger i den østlige utkanten av byen, og Festung Marienberg med flott beliggenhet på en høyde over elva Main.

Det var i nærheten av dette slottet vi bodde. Hotel Wittelsbacher Höh er et herskapelig praktbygg hvor historien virkelig sitter i veggene. Stedet er et funn for alle med dragning mot middelalderkultur. Hver lørdag arrangeres det middelalderfest, og det kommer folk fra hele verden for å være til stede.

Würzburg er en veldig populær turistby, og med tog ligger den en drøy time fra flyplassen i Frankfurt.

Dette er reiseruta:

Første overnatting på Color Fantasy.

Deretter gjennom Tyskland til Würzburg.

Etter å ha kjørt gjennom siste del av Tyskland, inn i Østerrike, gjennom vakkert alpelandskap, kommer vi til Italia.

Båt til Venezia

Første overnatting i Italia er lagt til Bolzano. Her bor vi på Alpotel Chrys, som ligger helt inntil vingårdene.

Neste etappe går til øya Sottomarina, som ligger sør i Venezia-bukta. Her bor vi på det familiedrevne Hotel le Tegue. Hotellet har ei privat sandstrand ved Adriaterhavet.

Familiedrevet

Etter den første overnattinga i Sottomarina, setter vi oss i båt og lar oss frakte inn til Venezia. Det gamle ordspråket «Se Venezia og dø» forteller alt om denne unike byens skjønnhet.

Dagen etter Venezia-besøket går turen gjennom Toscana, til Perugia, som hører hjemme i Umbria. Her bor vi på det familiedrevne hotellet Grifone, som har en innehaver som gjør hotelloppholdet til noe ekstra.

På vei mot Sorrento og Napoli stopper vi i Assisi. Dette er en vakker middelalderby som ligger på en høyde med en fantastisk utsikt, og vi skal selvfølgelig besøke San Francesco-basilikaen, hvor Frans av Assisi ligger begravet.

Neste stopp er Sorrento, som ligger noen mil sørøst for Napoli. Sorrento har trukket til seg kunstnere fra hele verden, blant dem Bjørnstjerne Bjørnson og Henrik Ibsen. Vi skal bo på Hotel Central i to netter.

Avslutning i Roma

Etter den første overnattinga drar vi på båttur til Capri, hvor vi tilbringer en hel dag.

Dagen etter skal vi besøke Pompeii, som ble begravet under seks meter aske etter at Vesuv hadde utbrudd i år 63.

Siste destinasjon er Roma. Den evige stad. Dette er reisens hovedreisemål. Vi skal bo fire netter på Hotel Royal Santina, som ligger i gangavstand til de store severdighetene i denne byen som er et levende museum.