Nok en våt helg er forbi, og for en gangs skyld, ser det ikke ut til at det skal regne noe særlig de neste dagene. Litt kommer det jo selvfølgelig, men det blir litt varmere, om ikke annet.

Denne mandagen startet med litt uforutsett regn, men resten av dagen, ser ut til å være mer eller mindre regnfri. Varmt blir det også, selv om det er skyet. 14 varmegrader fra tolv og utover, og 17 varmegrader til kvelden.

Passer meg i grunn greit, jeg skal til tannlegen for å rotfylle i kveld, og kommer til å være neddopa på beroligende (mot tannlegeskrekken) og bedøvelse, så jeg kan ikke kjøre noe. Så lenge man er ute og går, passer det meg bra med lite regn og passe varmt.

Tirsdag starter bra, med rundt 12 grader på nattestid, morgenkvist og formiddag, skyer og lite eller ingen nedbør, og en flau vind (mon tro hva den har gjort?). Fra ettermiddagen av, får vi regn igjen – mellom 5 og 12 millimeter, og temperaturen stiger til 17 grader, før det mot kvelden blir mindre og mindre, og også kaldere.

Onsdag er kulden tilbake. 4 grader om morgenen gjør at jeg ikke gleder meg til å få start på scooteren, akkurat. Kan bli sol da, så noe godt kommer det jo ut av det. Utover ettermiddagen og kvelden, stiger temperaturen til rundt 12 grader, men vi får også noen millimeter med regn. Greit nok, da er man i det minste kommet seg hjem – forhåpentligvis.

Ellers så gleder jeg meg fælt til lørdag. Da stikker jeg til La Manga i Spania, for en uke med forhåpentligvis sol og varme. Blir også en «svipptur» til Gibraltar, og et møte med pappas onkel. Blir vel middag og vin, så formen blir fin, tenker jeg. Stas!

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken blir det fint i dag. Sol og greier, 15 – 16 varmegrader også. Er noen som har det gitt. Ellers blir været det samme som på Orkanger.

I Rindal får de også sol og varme denne mandagen, og de kan også få et solgløtt i morgen. Noen er heldigere enn andre. Ellers er det mye det samme vær- og temperaturmessig som på Orkanger.

Rennebu er vel det stedet som får mest sol disse tre dagene. Og om vi ser bort fra onsdag, blir det greit varmt også. Det er sjanser for tordenbyger tirsdag ettermiddag, og onsdag blir kald – men solfylt. Temperaturene vil ligge på 3 – 4 grader på morgenen og formiddagen, stige til 11 grader utover ettermiddagen, for så å dumpe ned til 5 grader på kvelden.

Lensvik får mer eller mindre det samme været som Orkanger, bare at det stort sett vil blåse en lett bris over stedet.

Kyrksæterøra får det samme været som Orkanger, uten særlige endringer. Dette gjelder også Krokstadøra.

I Børsa også, for den saks skyld, men på onsdag får de den litt merkelige sammensetningen av sol mens det regner på onsdag.

Og siden dette er en blåmandag, har jeg ikke noe særlig med musikktips å komme med heller. Jan Eggum svirrer rundt i hjernen min, av en eller annen grunn. Ikke det verste det, akkurat, men jeg hadde heller sett at det kom litt punk rock.

Sånn sett kan jeg for øvrig anbefale den nyeste plata til Oslo Ess - «Verden på nakken, venner i ryggen». Definitivt like bra som den forrige, «Uleste bøker og utgåtte sko». Sjekk også ut deres coverlåt av DumDum Boys’ «Tusen Etasjer Høi». Herlig! Og når vi først er i denne tralten, så kan jeg anbefale for de av dere som aldri har hørt dem, sjekk ut Honningbarna. De mista trommisen sin i ei trafikkulykke i januar, men de har fortsatt med forskjellige trommeslagere, og de er absolutt verdt en lytt.

For litt roligere musikk, anbefales alltid Mogwai – skotsk post-rock – samt det norske bandet .Dråpe. – veldig avslappende shoegazing og dream pop.