Orkanger

For øyeblikket føles det som minusgrader ute, og når jeg sjekker yr.no, stemmer dette også. -1 grader ute. Fy for skam.

Utover dagen blir det heldigvis varmere – 3 varmegrader og sol på ettermiddagen og 6 varmegrader i kveld. Greit nok å ikke fryse for mye om man skal ut i kveld.

Lørdag møter oss også med kuldegrader. -1 på natt og morgenkvist, -2 på formiddagen, sol og greier, 2 til 6 varmegrader på ettermiddagen og 5 grader på kvelden. Nesten trøndersk sommer-standard, her.

Søndag er det nullgrader på natt og morgenkvist, også skyer. Formiddagen møter oss med lettskyet og -1 grader, utover ettermiddagen stiger temperaturen til 4 varmegrader og der forblir den utover kvelden.

Natt til mandag blir det «varmt» igjen. 3 varmegrader fra natten av og utover formiddagen, også skyet til lettskyet. Utover ettermiddagen stiger temperaturen til 8 varmegrader – sommer, here I come! – før den dropper til 4 varmegrader på kvelden.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Samme gamle regla, denne helga også.

På Løkken blir det kaldere hver dag.

I Rindal derimot, blir det varmere i dag, men uendret ellers.

Rennebu får regnbyger søndag kveld.

Lensvik får et par ekstra varmegrader og lett til laber bris.

Kyrksæterøra og Krokstadøra blir et par grader varmere i gjennomsnitt og får svak vind til lett bris, og i Børsa er det ingen forandringer å spore.

Og så er det over på musikken da. Som vanlig. Nesten så jeg begynner å gå tom for ting å skrive her – skjønt, i verste fall blir det Smurfehits og Absolut Music 12 til 31.

Den siste uka har jeg som nevnt i forrige Vær-Sjur, spilt en del Rock Band Blitz, kanskje litt for mye – begynner å få avtrykk etter D-padden og A-knappen i tomlene, drømmer at jeg spiller når jeg sover og har kronisk vondt i mine «thenar eminence», som de så fint kalles - også kjent som «nintendinitis», eller «Nintendo thumb», google det for å lese noen interessante artikler på Wikipedia og Urban Dictionary.

Dette har gjort at jeg nå har 8 sanger på hjernen, både fra Guitar Hero- og Rock Band-serien. Tror de kan kalles noen av mine favoritter som jeg har oppdaget via spillene. Flott med spill som gjør at du oppdager ny musikk. Det første spillet jeg husker noe sånt fra, er Tony Hawk’s Pro Skater 2 – det spillet har et fantastisk soundtrack! Uansett, tilbake til musikken.

Sangene jeg vil nevne denne gangen – som jeg liker og gjerne anbefaler til andre, er:

The Flaming Lips med «Yoshimi Battles the Pink Robots, part 1», som gjorde at jeg endelig forsto et MySpace-brukernavn (kremt, Åsynje) jeg hadde likt og grunnet på i noen år. Foster the People med «Pumped Up Kicks», herlig gladlåt det er vanskelig å ikke like. Styx med «Mr. Roboto» – nesten et under i seg selv at jeg aldri hadde hørt denne godlåta før. The Coral med «Dreaming of You», The Zutons med «Valerie», «Tick Tick Boom» av The Hives, og den herlige «Headphones On» av Miranda Cosgrove. Trodde opprinnelig at sistnevnte var en litt sånn teenpop-låt, men fant fort ut at den rocka mer enn jeg først hadde antatt. Nå er den en standard når jeg skal vaske. Med den på øra, blir alt rent i en fei. Fungerer nesten like godt som å sette på et av 666 mange fantastiske låter – samlealbum er flotte greier («Hellraiser – The Best of» fra 2001 fungerer absolutt greit).