Etter nitidig planlegging siden mai i år, var 13. september der og avreise til Oslo en realitet.

Etter en bedre frokost på hotellet, gjorde vi oss klare til å besøke Statsministers kontor, der vi etter avtale skulle møte statssekretær Rita Skjærvik.

Dette er ungdommer med MOT, så MOTs logo kom tydelig frem i form av skjorter, skilt og andre effekter.

Vi beregnet god tid da vi skulle gå gjennom en grundig sikkerhetssjekk, og ble mottatt og geleidet opp til møterommet for å møte Rita. Hun så veldig lur ut, smilte og fortalte at hun hadde en bonus til oss.

Vi skulle få møte statsminister Jens Stoltenberg på hans kontor, og det var smilende og spente ungdommer som sammen med Ståle og Randi ble geleidet inn til dette møtet.

En hyggelig og imøtekommende Jens Stoltenberg hilste på hver enkelt, og satte tydeligvis stor pris på møtet med ungdommene fra Hemne. Både han og Rita fikk hver sin MOT t-skjorte, og begge ga utrykk for at de kjente til den organisasjonen.

Stoltenberg stilte ungdommene noen spørsmål, fikk svar og spørsmål tilbake. Det er tydelig at vår statsminister har en hektisk hverdag, så det at han hadde satt av tid til vårt besøk var ekstra stas.

Tilbake på møterommet sammen med Rita fikk vi forfriskninger og det ble åpnet for å stille spørsmål. Ungdomsrådet hadde på forhånd utformet spørsmål til dette formålet, og Rita informerte og fortalte.

Vi hadde flere gjøremål på agendaen denne dagen, så vi gikk derfra og til Oslo Domkirke.

Der ble det lagt ned blomster og tent lys for ofrene etter 22. juli 2011, og dette var en stund til ettertanke.

Det ble også tent lys og lagt ned blomster for Sigrid Giskegjerde Schjetne, som så tragisk ble frarøvet livet i en alder av 16 år. Det minner oss om at livet kan være uforutsigbart, samtidig så må vi sette pris på hver en dag.

Etter denne lille minnemarkeringen gikk vi til Youngstorget for å ta dette området, og området rundt Regjeringskvartalet i øyesyn. En kan godt si at dette gjorde sterkt inntrykk, og en skjønner godt at det har vært voldsomme krefter i sving den tragiske dagen i juli i fjor.

En liten pust i bakken, og vi gikk videre til Stortinget. Etter en grundig sikkerhetsjekk ble vi tatt i mot av en guide. Vi fikk en god og grundig informasjon om Stortinget og dets historie. Veldig lærerikt samt at bilder, kunst og interiør også gjorde omvisningen veldig interessant. Et ærverdig bygg med mye historie i veggene, så dette var nyttig for de som tenker å engasjere seg i politikk og samfunn i fremtiden.

Vi fikk være med på en rundtur, og den oppsatte timen ble til nesten to.

To opplevelsesrike dager i hovedstaden, og ei gruppe ungdommer har kommet nærmere hverandre som medlemmer i Hemne ungdomsråd.

Det er kun ett ord som dekker denne opplevelsen og det er magisk!

Hemne ungdomsråd, Ståle og Randi