Prosjektet heter «Eliløkken Sjøside». Det er et helt nytt boligprosjekt på tomta til det gamle sagbruket Eliløkken Bruk i Børsa.

Planen er å utvikle eiendommen gjennom fem-seks salgstrinn. Til sammen skal det da stå 150-160 boenheter her nede.

Første salgstrinn er godt i gang. Det består av 34 leiligheter og 14 rekkehus.

– Vi startet salget i mai i fjor. Og før jul hadde vi solgt nok til å starte bygging, forteller Marius Solli, eiendomsmegler i Eiendomsmegler1.

Rekkehusene kom opp i sommer. Her er det solgt 12 av 14 boenheter. Leilighetsblokka vil reise seg i løpet av høsten. Her er det solgt 20 av 34 enheter.

De som har kjøpt boliger her, kun få meter fra sjøen, har fram til nå kjøpt basert på skisser og prospekt. Men på søndag, 16. august, er det tomtevisning.

Da får folk muligheten til å se rekkehusene, komme inn i dem, danne seg et inntrykk av plassen samt få mer info om leilighetene som er under bygging.

Rekkehusene er ifølge megleren innflyttingsklare i løpet av november 2015, mens leilighetene ferdigstilles sommeren 2016.

PS! Den dyreste boligen som noen gang er solgt i Skaun kommune, er toppleiligheten i leilighetsblokka som skal reises. To enheter er slått sammen til én. Pris: 9,6 millioner kroner.