I cirka ei uke har det pågått arbeid i inn- og utkjøringa for bussene på Orkanger skysstasjon. Som kjent har rutebussene en egen «kanal» fra bussholdeplassen de kjører inn og ut på Orkdalsveien i.

Denne «kanalen» er etablert for å lette trafikkavviklinga i området; bussene som kommer fra, og som skal til, Trondheim, slipper dermed innom rundkjøringa ved Amfi-senteret.

Biler i kø

Den siste uka har det imidlertid pågått vedlikeholdsarbeid i «kanalen». Da har bussene parkert i veibanen utenfor inngangen til Kiwi-butikken, rett foran innkjørsla til skysstasjon og fotgjengerovergangen ved Statens hus.

Dette har til tider skapt kaos i trafikken.

- Jeg opplevde i dag (onsdag) at en buss stoppet foran fotgjengerfeltet ved Kiwi og bussjåføren forlot bussen og gikk inn på den «ordinære» holdeplassen. Vi sto flere biler i kø, og til slutt tutet vi for det er direkte farlig å kjøre forbi på grunn av fotgjengerfeltet og motgående trafikk, forteller en mann til avisa ST.

- Trafikkfarlig

De som satt i bilene opplevde da at det kom en bussjåfør og fortalte at dette var den nye bussholdeplassen.

- Det var ikke skiltet og direkte trafikkfarlig, forteller mannen.

ST snakket onsdag ettermiddag med en bussjåfør på stedet. Han kunne fortelle at inn- og utkjøringa fra skysstasjonen nå var åpnet igjen, slik at busstrafikken gikk som normalt.

- Det er reasfaltert nå, og det skal vel komme ei rist over sluket der, sier han før han kjører gjennom «kanalen» og videre mot Trondheim.

Den røde ringen viser hvor bussene har tatt opp og sluppet av passasjerer den siste tida. Dette har skapt litt trafikkaos i området. Foto: Øyvind Brostrøm