For det er ikke Sveinung Sundlis musikksmak som preger artistplakaten for Vannspeilet 2011.

– Man kan trygt si at jeg ikke har vært med på å prege fredagen, sier Sundli.

Brukerstyrt

Fredag 24. juni vil bli en ren hiphopkveld, og dette er ikke Sundlis favorittmusikk. Men helt siden planene om festival i Vannspeilet begynte å ta form, har Sundli knyttet til seg en rekke ungdommer. Det er etter råd og innspill fra disse at Vannspeilets program har tatt form.

– Er dette Norges mest brukerstyrte festival?

– Jeg vil ikke tro at noen har vært i nærheten når det gjelder å lage et program ut fra hva brukerne vil ha. Det passer meg perfekt. Jeg er mest opptatt av å få fram den gode stemninga og festen. Altfor mange kulturarrangement preges av den smale smaken til ledelsen.

Uvirkelig

17 år gamle Emma Grønningen er blant ungdommene som har vært med på å gi råd til ledelsen for Vannspeilet 2011.

– Chamillionaire er en veldig stor artist med mange sanger som svært mange ungdommer hører på. Innenfor denne sjangeren er han blant de største for meg.

– Hvordan blir det å høre ham i Gammelosen?

– Det blir helt kongebra! Nesten litt uvirkelig. Det begynner å gå opp for meg nå, og det blir så artig!

Blir hørt

– Hvordan opplever du at dere har fått så stor innflytelse over musikkvalget?

– Det er kjempebra. Denne festen er ordna for oss i Orkdal. Da er det kjempeflott at vi får være med og si hva vi vil ha. Det er ikke mange festivaler som hører så mye på ungdommen. Kanskje ingen, sier Grønningen som er spent på kommunestyrets vedtak i dag. Hun vet at dersom det blir bevilget 400 000 kroner, vil det gi et skikkelig bra program på lørdagen også.

Catharina Morken