– Det er sjette året på rad vi arrangerer påskebasar, forteller Astrid Hustad Aae, som er leder i Stamnesdalen grendelag.

– Basaren er blitt så populær at folk møter opp en time før den starter for å få plass. Flesteparten av de som kommer er hyttefolk i området Heim og omegn, men også en del fastboende, sier hun.

En tradisjon

Familien Bjerknes/Johannesen fra Trondheim, som feirer påsken på Bjørkneset, sier dette er påskens store happening.

– Vi har gledet oss et helt år til dette, sier pappa Geir Johannessen og smiler.

Anne Mette Hansen og lille Olivia Holmen som blir ett år til sommeren, har kommet helt fra Oslo for å feire påsken på Heim. Anne Mette forteller at de feirer påsken på Heim hvert år, og at påskebasaren har blitt en tradisjon de synes er kjempekoselig.

For å bli

Påskebasaren på Heim har blitt et treffpunkt hvor fastboende og feriegjester kan slå av en prat over en kaffekopp og hjemmebakst, og samtidig prøve vinnerlykken på åresalg. En tradisjon som nok har kommet for å bli.

Astrid Hustad Aae, leder i Stamnesdalen grendelag, byr på kaffe og hjemmebakst.
Noen av kaffekokerne på påskebasaren, fra venstre May-Britt Sødal, Bente Heimsbakk, Ove Grønnli, Astrid Hustad Aae og Wenche Grønnli.
Påsketurister på basar, Tove Merete Bjerknes med Marie Kristine Bjerknes, Geir Johannesen med August Bjerknes og storebror Erik Johannesen.
Langveisfarende påskegjester fra Oslo, Anne Mette Hansen og Olivia Holmen på snart 1 år.