Politiet iverksatte den første helga i oktober etterforskning etter å ha mottatt en anmeldelse om en voldtekt. Voldtekten skal ha skjedd i én av kommunene i STs nedslagsfelt.

Både siktede og fornærmede er under 20 år, men over seksuell lavalder. Siktede og fornærmede er avhørt. Det samme er flere vitner.

– Saken er fortsatt under etterforskning her ved lensmannskontoret. Saken er ikke oversendt politiadvokat ennå, fortalte Tor Kristian Haugan, lensmann i Orkdal og Agdenes, til ST 19. oktober.

Så satte ulike årsaker en stopper for at denne saken ble prioritert: Politiets datasystem over hele landet falt ned i to uker. Her føres alle straffesaker inn. Dette førte til omfattende merarbeid og forsinkelser.

Så fikk Orkdal-politiet halloween-saken i fanget. Og deretter saken der en mann i 40-åra ble siktet for vold i nære relasjoner og ulovlig oppbefaring av våpen og sprengstoff. Alt dette ble prioritert foran voldtektssaken.

- Vi er ikke nok ressurser til å ta unna fortløpende saker. Det er på tide at politireformen kommer, sa Haugan.

Torsdag ettermiddag denne uka (1. desember) er fortsatt status: Saken er under etterforskning.

- Vi venter på noen prøvesvar fra St. Olavs hospital, forteller Randi Fagerholt, etterforskningsleder ved Orkdal og Agdenes lensmannskontor.

Når etterforskninga er ferdig, blir saken oversendt til en politijurist. Vedkommende avgjør om det blir tatt ut tiltale (rettssak) eller om saken henlegges.

Politiet ønsker av etterforskningsmessige hensyn ikke å kommentere denne saken ytterligere.