– Jeg ble spurt av en journalist i Krekar-saken om Kyrksæterøra er en bra plass for en troende muslim å være i? Et veldig rart spørsmål.

Det sier Ardian Gashi (33), og ler oppgitt under et intervju med sporten.com.

– Det er vel ikke noe verre å bosette seg et sted som troende kristen, muslim eller buddhist. Det kommer jo an på hva slags type person du er. Er du en tosk får du ingen kompiser. Du må jo oppføre deg, vise en interesse av at du er en ordentlig fyr som har hatt det tøft og har lyst til å gjøre livet ditt bedre.

Om Shaimaa

Gashi, med 14 landskamper for Norge og to for Kosovo, er et KIL/Hemne-produkt som fortsatt har positive minner fra tida han bodde i Hemne.

– I mine øyne er jo Kyrksæterøra beste plassen ever. Det er en fantastisk befolkning, åpen og ærlig. På Kyrksæterøra kan Krekar komme på bedre tanker. Og slutte med å komme med teite kommentarer til media som han av og til gjør, sier Gashi til sporten.com.

Han blir i artikkelen intervjuet om asylbarnet Shaimaa (11), som kom til Norge i 2008 og sammen med mor og tre søsken ble sendt tilbake til Jemen i november i fjor.

– Min første tanke er at jeg synes synd på jenta og hennes familie. Dette er en trist sak som har engasjert mange mennesker i Norge, sier Ardian Gashi.

Kom som flyktning

Gashi kom til Norge som asylbarn fra Kosovo som syvåring sammen med sin mor. Da var allerede Ardians far i Norge som politisk flyktning.

– Vi bodde i en tid i Kosovo der vi var underlagt Serbia, med serbisk styre fra Beograd. De godene vi hadde var svært begrenset når det gjelder skolegang og sånne ting. Jeg gikk på en albansk skole, men alt skulle foregå på serbisk, sier han og fortsetter:

– Pappa var lærer og han fikk valget mellom å undervise på serbisk eller å slutte i jobben. Det førte til at pappa ble politisk flyktning og havnet i Norge.

Flere klubber

Ardian Gashi har spilt for en rekke norske klubber; KIL-Hemne, Molde, Ørn Horten, Vålerenga, Brann, Fredrikstad og nå i Odds Ballklubb. Han har også spilt i svenske Helsingborg.