Forfatterdebutanten kan glede seg over at ingen er så glad i såkalt kiosklitteratur som trønderne. Med alle de riktige ingrediensene på plass, har Hjertøs serie «Nattøyne» alle forutsetninger for å slå an.

Startet på Storås

«Nattøyne» er Camilla Hjertøs første utgivelse. Bøkene er skrevet på fritiden i og med at hun har full stilling som psykolog.

Første bok i serien, «Hemmeligheter», kommer i butikkhyllene mandag. Men det er lenge siden Hjertø begynte å jobbe med boka. De første ordene ble skrevet på farens PC hjemme på Storås.

- Sommeren for fem år siden kjedet jeg meg fryktelig mye. Jeg hadde ingenting jeg hadde lyst til å lese. Så jeg fant ut at jeg måtte skrive det selv. Jeg ville lage eventyr for voksne med spenning og romantikk. De viktigste hovedpersonene ble tydelig for meg på et tidlig stadium. Jeg skjønte fort at det kom til å bli en serie, forteller den ferske forfatteren.

Ferdig med ni

Hjertø kom godt i gang den sommeren. Men skrivingen ble lagt litt på is under psykologistudiene i Göteborg. Der hadde hun nemlig ikke PC.

- I denne perioden havnet manuskriptet mest i skuffen. Ei venninne fikk lese det jeg hadde skrevet. Hun syntes det var fryktelig spennende, og pushet meg til å jobbe videre.

Nå er Camilla ferdig med ni bøker og godt i gang med den tiende av serien som skal bestå av 22 bøker.

Moderne jente

Sommeren 2003 var Camilla hjemme på Storås.

- Jeg var arbeidsledig og usikker på framtida. Så kom svaret fra Schibstedforlagene. Boka mi var antatt. Jeg var helt i ekstase. Å få betalt for noe som er så morsomt, var bare helt fantastisk.

«Nattøyne» handler om Tone, som fyller 23 år i den første boka.

- Hun er ei jente av i dag; singel, mediestudent og bosatt hos sine foreldre i Bergen. Hun merker at det skjer en del rare ting, som hun ikke skjønner så mye av. Inntil mormoren hennes forteller henne at det er noe spesielt med familien. Tone har evner utenom det vanlige. I forordet fra forlaget heter det at «før Tone vet ordet av det er livet hennes snudd på hodet: hun legger ut på en reise som skal vise seg å forandre henne - og familien - for alltid &».

Stolt av Storås

Camilla Hjertø flyttet fra Storås for ti år siden. Hun begynte som student i Trondheim, fortsatte i Bergen med psykologi og sosialantropologi, før hun fullførte psykologstudiet i Göteborg. I dag arbeider hun som psykolog i Haugesund. Mye av fritiden går med til å skrive om Tone og hennes skjebne.

- Jeg skulle gjerne hatt mer tid til å skrive. Men jeg trives så godt med jobben min at jeg vil fortsette med den.

Om et par uker kommer hun hjem. Blant annet for å få med seg Storåsfestivalen.

- Jeg var der i fjor også. Det var bare helt fantastisk - så stort å se alle de gode artistene på lille Storås. Jeg tror det gjør noe med stoltheten vår at dette skjer på Storås. Da jeg flyttet, følte jeg at Storås var lite og snevert. Etter fjorårets festival har jeg forandret mening. Det er tydelig at det er rom for mer enn mange trodde.

Mandag utkommer Camilla Hjertøs første bok.