MERETE FOSSUM

Bor: Grindal

Jobber med: Daglig leder Bygdesenteret i Rennebu, hvor hun blant annet har ansvar for drift av turistkontoret.

Hva gjør du akkurat nå?

- Nå koster jeg opp litt hundehår fra kontorgulvet. Det er røytetid for hunden min, som er med meg på jobb i dag. Må få unna litt før jeg åpner dørene. Sommerturistene har allerede begynt å komme innom.

Har Rennebu utnyttet sitt potensiale innen turisme?

- Har nok ikke tatt ut alt, men vi har mange flinke aktører, og kommunen har gjort en god jobb med reiseliv. De har blant annet vært en viktig bidragsyter til satsingen Reisen til fjellet, som er et nettverk for kultur- og naturbasert reiseliv i Rennebu.

Hva serverer du når du får gjester på besøk?

- Det blir gjerne lokalprodusert mat og drikke. Ost fra Grindal ysteri, reinsdyrkjøtt fra Trollheimen rein, eller spekemat fra Hognamat. Da serveres det gjerne øl fra Innset-produsenten Rodebakk gårdsbryggeri til. Jeg er svært opptatt av lokalmat, og synes flinke produsenter skal belønnes.

Hvorfor er du så opptatt av dette?

- Jeg liker mangfold, også når det gjelder mat. Lokale produsenter verdsetter kvalitet, og det liker jeg.

Hvor reiser du helst på ferie?

- Til seteren vår i Svartådalen i Trollheimen. Jeg har halve sjela mi der.

Hva leser du?

- Jeg leser flere nettaviser daglig, både lokalaviser og riksdekkende. Dessuten er jeg glad i krim og Jo Nesbø er en favoritt. Hører gjerne på lydbokutgavene av hans romaner. Nordisk litteratur ligger mitt hjerte nær og jeg har stor glede av å lese bøkene til svenske Johan Theorin som legger handlingene i sine bøker til Øland.

Hva inspirerer deg?

- Alt fra vær og vind til ting jeg leser eller opplever. Det kan også være dyktige forelesere som har kunnskap på områder som interesserer meg.

Hva opptar deg for tiden?

- Topptrim. Innset idrettslag og Rennebu IL har lagt ut åtte poster på fjelltopper i kommunen. Skal ta alle postene i løpet av sesongen. Det er en flott måte å bli kjent i egen kommune, og det er lite som kan måle seg med å være ute i naturen.

Har du en favorittpolitiker?

- Selv om jeg ikke deler hans partitilhørighet, må jeg si at jeg har sans for Kåre Willoch, både som person og det han står for.

Hvorfor bor du der du bor?

- Jeg er odelsjente og har hester. Etter 13 år i Trondheim flyttet jeg hjem. Her finner jeg de verdiene som byen ikke kan by på. Stillhet, fred og ro. Å lytte til stillheten, se blomster og dyr der de naturlig hører hjemme, betyr mye for meg. Her kan jeg trene mine travhester på veier langs elva. Har det helt topp på Søstuggu i Grindal.

Er det noe du drømmer om å gjøre?

- Å gå pilegrimsleden i Santiago de Compostela i Spania. Det er en drøm som jeg nok med min stahet kommer til å gjennomføre.

Hvis du skulle valgt et annet yrke, hva ville du gjort?

- Jeg er utdannet journalist, men har også jobbet i helsesektoren. Jeg trivdes godt med begge deler, sannsynligvis fordi jeg er glad i å omgås folk. Kunne nok trives i begge disse yrkene.

Er det noe du angrer på i livet?

- Har vel som de fleste gjort dumme ting, men jeg velger å tenke at jeg har lært av feilene. Svaret blir derfor nei.