Torbjørn Tørset (42) kjørte 600 mil på to uker med en 41 år gammel Opel. Turen endte i Royal Albert Hall i London.

– Det har vært en fantastisk tur! En opplevelse for livet og en folkefest uten sidestykke, sier han.

Torbjørn Tørset, som er lidenskapelig opptatt av trønderrock, har bodd i flere år i Agdenes kommune. Hans mor, Eli Kristine Slettvik, bor i Slettvika i Agdenes i dag. Selv har Tørset hus i Mølnbukt som han leier ut.

Misset billetter

– Jeg er jevnlig der ute, og jeg har en del familie der, sier mannen, som selv bor i Trondheim og driver eget foretak med kjøp og salg av tyngre kjøretøy.

Åge-stuntet kom i stand etter at det ble kjent at Åge Aleksandersen skulle holde konsert i London. Samme dag som billettene skulle legges ut, hadde Tørset alliert seg med tre pc-er og like mange kompiser i håp om å skaffe seg billett.

– Det gikk rett i dass. 3000 billetter forsvant på fem minutter. Da sa jeg delvis i frustrasjon; jeg kjører til London, humrer mannen som er oppvokst i Leka i Nord-Trøndelag.

Avisinteresse

Det ene tok det andre. Bilturen skulle følge Åges sang; fra Kirkenes, Hammerfest, Vinstra og fra Kvål... Og plutselig ville Namdalsavisa (NA) følge turen. Med «på lasset» ble NAs journalist Lars Øvereng.

Underveis la de ut reportasjer, intervju og videosnutter om og med folk de møtte. Om drømmene deres, om trønderrock og om savnet etter ei bekymringsfri ungdomstid

– Billetter til konserten hadde vi fortsatt ikke. Men vi regnet med at det ville ordne seg, sier 42-åringen.

Kjørerute

Fredag 3. juni startet turen i Tørsets Opel Ascona A 1975-modell – uten servostyring, med fire gir og høyt turtall, dårlig fjæring og ingen nakkestøtter.

To dager var de i Kirkenes. «Åges løype» kunne starte. Og herfra gikk kjøreruta slik: Hammerfest, Nordkapp, Alta, Tromsø, Svolvær, Bodø, Mosjøen, Grong, Namsos, Trondheim, Kvål, Lånke, Vinstra, Lillehammer, Oslo, Kiel-ferja, Kiel i Tyskland, Amsterdam i Nederland, Antwerpen i Belgia, Calais i Frankrike og London i England. 600 mil var tilbakelagt.

Åge i bilen

– Vi kom fram til London natt til torsdag 16. juni. Underveis opplevde vi mye rart. Turen vår ble streamet via NA, og folk engasjerte seg. Det ble også en og annen fest. Det ble mer enn «Fire pils og en pizza» underveis, for å si det sånn, sier Tørset.

– Hørte dere på Åge-musikk på turen?

– Ja, det ble Åge opp og ned og i mente, svarer han.

Signerte panseret

På torsdag, dagen før konserten i Royal Albert Hall, var duoen til stede på Åges pressekonferanse. Her signerte Åge på panseret på Opeln.

– Han var imidlertid ikke imponert over kjøreturen vår, for gjennom åra hadde han og bandet kjørt mange flere mil med turnebuss på langt dårligere veier enn det vi hadde gjort i løpet av to uker, ler Tørset.

– Men hvordan gikk det med billetter? Ordnet det seg?

– Ja da, i løpet av torsdagens trønderfest i London fikk vi flere tilbud. Men vi hadde ikke billettene i hånda før fem minutter før konserten startet, sier han.

Tok fly hjem

– Hvordan var konserten?

– Helt enormt! Det vistes på Åge at han også trivdes, fastslår mannen, som beskriver roadtrippen som «en 14 dagers fest».

Etter konserten ble bilen parkert på flyplassen. Tørset og kameraten tok fly hjem.

– Jeg skal fly tilbake sammen med guttungen om 14 dager. Deretter kjører vi på biltreff med Opel’n i Tyskland, forteller Tørset.

Til Brasil?

– Hva er din favorittsang av Åge Aleksandersen?

– Jeg tror jeg må si «Rio de Janeiro».

– Har du ideer om noen nye stunt allerede kanskje?

– Du skal ikke se bort fra at det ruller en Opel inn i Rio en dag. Jeg kjører lett til Brasil, ler han.