Orkanger

Været denne onsdagen har så langt vært fint. Kaldt, men fint. Det er det som er aberet når sola titter frem på denne tiden av året. Det blir så inn i granskauen kaldt. Utover ettermiddagen blir det derimot noe varmere, men det fører også med seg skyer og noen millimeter regn. Ikke det mest givende, men i valget mellom sol og kulde, og regn og varme, så velger jeg sistnevnte. Så kjælen har jeg blitt på mine «gamle» dager. Utover kvelden stilner regnet og temperaturen legger seg på rundt 9 grader.

Torsdag starter med både regn og lave temperaturer. 4 – 5 varmegrader i løpet av natten, morgenkvisten og formiddagen, med 3 – 4 millimeter nedbør. Forhåpentligvis holder det seg i flytende form, og ikke nedfrosset. Utover ettermiddagen blir det varmere og det kan hende vi ser sola også, før det kulminerer med 11 varmegrader, lett duskregn og lett bris fra kvelden og utover.

Fredag er nok en våt dag. Temperaturene ligger mellom 6 og 10 grader i løpet av dette døgnet, og fra natten av vil det falle rundt syv millimeter regn, det vil øke utover formiddagen, men fra ettermiddagen av og mot kvelden, blir det varmere og regnet minker.

Dette passer meg utmerket, da jeg har store planer om å tilbringe fredagskvelden med å slappe av hjemme foran TV-skjermen for «Norge rundt» og «Nytt på nytt», mens jeg spiser middag og nyter et glass vin eller to.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Været har som vanlig ikke endret seg noe særlig, men jeg skriver jo alltid opp de små endringene som ikke er lik normalen (normalen er i dette tilfellet Orkanger).

På Løkken blir det et par grader varmere enn på Orkanger denne onsdagen, torsdag og fredag er mye det samme. Både når det gjelder nedbør, temperatur og vind.

I Rindal og i Rennebu er det også mer eller mindre som på Orkanger, bare en til to grader kaldere over hele linja.

I Lensvik vil det komme noen m/s mer vind, temperaturen er et par grader varmere, men når det kommer til nedbør, kommer det omtrent like mye.

På Kyrksæterøra vil det regne mer denne onsdagen, og vinden er sterkere onsdag og torsdag, men omtrent like svak på fredag. Fredag bringer også omtrent like mye nedbør.

Krokstadøra får det samme været som Orkanger disse tre dagene.

Dette gjelder også i Børsa, bare at her blir det noen grader varmere, som vanlig.

Og denne spalten er ikke hva den er uten musikk, og det er fortsatt punken som gjelder disse dagene. Svensk punk. Noe alle bør få med seg. Og ikke bare kjente grupper, som Asta Kask, Charta 77, Ebba Grön og Millencolin, men også grupper som 23 Till, Dia Psalma, Agent Bulldog, KSMB, De Lyckliga Kompisarna, Mimikry og den tidvis ska-inspirerte gruppa Stoned. Alle er absolutt verdt å høre på.

Lesernes bilder

Nok en gang har vi fått et bilde av en leser. Denne gangen er det himmelen på Agdenes, antageligvis rundt Valset, det er tatt bilde av. Vakkert, synes jeg.

Har dere bilder dere vil skal komme med? Send de til meg på e-post. sjur.vaage@avisa-st.no er adressen. Send, send!