Orkanger

I dag melder yr.no om flau vind hele dagen. Lettskyet og 3 kuldegrader i formiddag, skyet og 0 grader i ettermiddag, og 1 grad i kveld.

Lørdag meldes det om skyet, 2 kuldegrader og flau vind natt og morgen, lettskyet, 3 kuldegrader og svak vind på formiddagen, 1 grad og flau vind på ettermiddagen, og skyet og 1 kuldegrad på kvelden.

Søndag meldes det om lettskyet, 1 kuldegrad og lett bris natt og morgen, 1 grad og svak vind på formiddagen, 3 grader på ettermiddagen, og skyet, 2 grader og lett bris på kvelden.

Mandag meldes det om skyet hele dagen. 3 grader og lett bris natt, morgen og formiddag, 7 og svak vind på ettermiddagen, og 2 og lett bris på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 4 til 2 grader varmere og flau vind til laber bris i dag, 4 grader varmere til 1 grad kaldere og lett bris til flau vind lørdag, 3 grader kaldere til 1 grad varmere og liten kuling til laber bris søndag, og 2 til 1 grader kaldere mandag.

I Rindal meldes det om vindstille til svak vind i dag, 1 grad kaldere lørdag, 2 grader kaldere til 1 grad varmere og flau til svak vind søndag, og 3 til 1 grader kaldere mandag.

I Rennebu meldes det om 1 grad varmere til 1 grad kaldere og frisk til lett bris i dag, 1 grad varmere til 2 grader kaldere og laber bris til svak vind lørdag, 1 til 3 grader kaldere og frisk bris til liten kuling søndag, og 1 til 4 grader kaldere og lett bris mandag.

I Lensvik meldes det om 1 grad varmere og vindstille til svak vind i dag, 4 til 1 grader varmere og laber bris til flau vind lørdag, 2 grader varmere til 1 grad kaldere søndag, og 1 grad varmere og lett til laber bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 4 til 1 grader varmere og lett bris til flau vind i dag og lørdag, 2 til 1 grader varmere og lett til laber bris søndag, og 1 til 3 grader kaldere og svak vind mandag.

På Krokstadøra meldes det om 2 grader varmere og svak vind til laber bris i dag, 3 til 1 grader varmere og lett bris til flau vind lørdag, 2 grader varmere og laber til lett bris søndag, og 1 grad kaldere og laber til lett bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 3 til 2 grader varmere og lett til laber bris i dag, 3 til 1 grader varmere lørdag, 3 til 1 grader varmere og frisk til laber bris søndag, og 1 grad varmere til 1 grad kaldere og lett bris mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur er vi tilbake på gamle toner igjen, og jeg skal ta for meg et britisk synth rock-band. De ble grunnlagt i 1980 av Dave Gahan (vokal), Martin Gore (keyboard, gitar og vokal), Andy Fletcher (keyboard), og Vince Clarke (keyboard), og var gjennom 80-tallet et av de fremste bandene innen New Wave-sjangeren. I dag skal det handle om Depeche Mode.

«Enjoy the Silence» ble deres største per dags dato, da den kom som singel, og senere på albumet «Violator» fra 1990. Sangen forteller om en jeg-person som er i et forhold hvor følelser og tanker er alt som betyr noe. Han føler at ordene hans ikke betyr noe, og til og med kan skade, så han foretrekker å nyte forholdet i stillhet. Først var sangen en orgeldrevet ballade, men Alan Wilder fikk for seg at de skulle sette opp tempoet. De andre medlemmene i gruppa likte det ikke, men ble etter hvert overbevist.

«Personal Jesus» er kanskje mer kjent som en låt av Johnny Cash, men det var Depeche Mode som hadde originalen. Den var også å finne på plata «Violator». Personlig liker jeg denne versjonen bedre enn Cash sin, men det er en smakssak. Sangen er basert på Priscilla Presleys bok «Elvis and Me», hvor hun beskriver forholdet deres. I følge Gore handler sangen om det å være noen andres Jesus. Noen som kan gi deg håp og bry seg om deg. Om hvordan Elvis var Priscillas mann og mentor, og hvor ofte det skjer i kjærlighetsbaserte forhold. Hvordan alles hjerter en som en gud på et vis. Sangen er også covret av Marilyn Manson (og personlig synes jeg han gjør en bedre jobb enn Cash, men det blir jeg vel lynsjet for å si høyt).

«A Pain That I’m Used To» finner vi på albumet «Playing the Angel» fra 2005. Sangen er også med i en episode av den amerikanske TV-serien «Bones» (episoden «Two Bodies in the Lab», femtende episode i første sesong) og i filmen «The Sorcerer’s Apprentice» fra 2010. Sangen er litt mørk, og litt trist, og kan sies å handle om en mann som er så vant til smerten og avslag når det kommer til forhold, at han bare ber damene om å være negative til ham fra starten av og gi ham «a pain that I’m used to». Den kan handle om Gores skilsmisse. Ekteskapet kan ha vært turbulent (uten at jeg skal sette meg ned og lese sladreblader fra gamle dager for å stadfeste det), og etter hvert ble han bare så vant til smerten og de forferdelige følelsene, at det føltes okay. Når de så ble skilt, begynte han å oppleve en ny smerte, og det var en fæl og feil smerte, og han ønsket tilbake den gamle, «gode» smerten fra tidligere.

«Route 66 (Beatmasters Mix)» er et herlig cover av en klassisk R&B-låt (ordentlig R&B, ikke de kontemporære som kidsa hører på i disse dager) komponert av Bobby Troup i 1946, og første gang innspilt av Nat King Cole samme år. Andre som har covret den er blant andre Aerosmith, The Rolling Stones, Chuck Berry, Bing Crosby & Andrews Sisters og Yo La Tengo. Sangen hørte jeg første gang i bilspillet «Burnout Paradise», og den er å finne på albumet «Remixes 81–04» fra 2004. Den handler om den amerikanske motorveien, «Route 66», som går fra Chicago på østkysten til Los Angeles på vestkysten. Det er mange interessante landemerker og ting å se langs veien, noe som gjør det til en populær turistdestinasjon. En av drømmene mine er å kjøre den selv en dag, i en klassisk Shelby Mustang fra 1967, en Thunderbird fra 1957 eller en Corvette Stingray fra 1967.

Spillelister

Wimp

Spotify