I tre måneder skal kenyanske Wambugu-Josplat Wachera gå fra dør til dør og selge bøker for Norsk bokforlag. Dette skal hjelpe ham med å fullføre studiene hjemme i Kenya.

Den blidspente kenyaneren som studerer ernæring hjemme i Kenya, skal reise omkring i Orkdal, Meldal, Rindal, Hitra og Frøya for å selge bøkene som omfatter til sammen fem ulike boktitler.

Venner for livet

For å komme seg rundt, har han leid bil. Han stiller nå sin lit til at han skal bli godt mottatt når han ringer på hos folk.

- Jeg har oppdaget at nordmenn kanskje har litt vanskelig for å åpne seg, men når de først gjør det, så er de venner for livet, smiler Wachera som med sitt blide vesen håper på å bli møtt med mange tilsvarende smil tilbake.

Vanskelig norsk

Den tunge bokveska han går rundt med, inneholder fem flotte bøker som er i sjangeren barnelitteratur, reisebok, ernæring, dyrebøker og naturbøker. «Kind of green» er ei vegetarisk kokebok skrevet av kokken Bjørn Olav Nordahl. Boka «Verdens vakreste nasjonalparker» tar oss med på ei reise på de mest spektakulære stedene over hele verden. Barneboka «Venner hjelper» er en veileder for barn om hvordan de kan hjelpe og støtte hverandre. Naturbøkene «Dyremøter» og «Ville blikk» er to vakre bøker med fakta om dyr og ikke minst flotte bilder.

- Bare ved å kjøpe ei bok av meg, vil det hjelpe meg til å få fullført det fire års studiet jeg er halvveis i, sier Wachera som prøver iherdig å snakke norsk, selv om han synes det er veldig vanskelig.