Lørdag formiddag var det full fres ved Glimt stadion i Råbygda. I regi av Lions Club Orkdal, ble det arrangert andeløp og FFU-cup, i forbindelse med Lions International sitt 100-årsjubileum.

1500 nummererte plastender ble sluppet i Skjenaldelva, og publikum sprang ivrig etter for å følge med om nettopp si and var den sprekeste. På forhånd kunne man nemlig kjøpe ei and, og vinneren av andeløpet kunne håve inn hele 20 000 kroner.

Den heldige som hadde sikret seg den mest svømmedyktige anda, var Arnold Husdal. Ellers ble det delt ut én premie på 5000 kroner og tre premier à 1000 kroner. Senere var det duket for Lions Jubileumscup, og det skal gjøres å oppdrive en arena med større idrettsglede enn det som ble vist på Glimt Stadion denne formiddagen.

Suksessdag

- Dette er vår måte å markere at Lions International fyller 100 år, sier visepresident i Lions Club Orkdal, Ragnvald Johnsen.

- En del av overskuddet vi får inn brukes på turneringa vi arrangerer i dag, pluss pengepremiene på andeløpet. Men det er jo for de trengende vi er her, så de som behøver hjelp i Orkdal og Agdenes kan søke om midler fra oss, sier Johnsen.

På spørsmål om hvorfor han mener det er viktig å arrangere en slik dag, med storstilt fotballturnering for mennesker med handikap, er svaret klart:

- Det er dette som er ekte idrettsglede! De trenger mer oppmerksomhet rundt sin idrett. Det skal så lite til for å glede dem, og her gjelder tap og vinn med samme sinn i aller høyeste grad.

Johnsen vil ikke konkludere med at dagen har vært en suksess før den er helt over, men sier at det i hvert fall er nærliggende å tro at dette er et arrangement som kan gjentas senere år.

- Gikk helt fantastisk!

Det er ordene til Helle Spjøtvold (15) og Michael Bruheim (15) fra Flatås IL, som nettopp har spilt sin første kamp mot Orkanger Diamonds.

- Jeg scora ikke noen mål selv, men jeg sentra mange ganger til Espen som scora masse, sier Michael.

Sammen med Helle og resten av lagkameratene trener han fotball hver uke, og er veldig ivrig. Han har til og med gått til innkjøp av nye fotballsko for anledningen.

- Det er samme som Ronaldo har! Er de ikke kule?

På banene er tenningsnivået høyt, og det er som seg hør og bør ville jubelscener hver gang ballen går forbi keeper. Lagene som deltar på turneringa kommer fra hele Trøndelag, fra Orkanger i sør til Namsos i nord.

- Det er dødskult å være med, slår Helle og Michael fast.