— Da Sveinung tok meg med hit en hustrig høstdag og fortalte meg om sine festivalplaner, hadde jeg vel ikke den store trua. Men han og medhjelperne hans har lyktes, og jeg bøyer meg i støvet for det de har fått til. Alt virker så velorganisert og gjennomtenkt. Her er det verken bråk eller rølp, fortalte Torgunn Sundli – mammaen til festivalgeneral Sveinung Sundli.

Men det var ikke bare Sveinung som var Torgunns avkom på festivalen. Både Gunnhild og Sturla er barna hennes. Da ST møtte henne på kvelden lørdag 31. juli 2004, hadde hun nettopp ankommet festivalområdet etter å ha vært på konsert i Meldal kirke med Sturla, Gunnhild, og Knut Buen.

— Det var en fantastisk konsert. Men jeg er kanskje litt myrsnipe, da, sa Torgunn.

— Nesten nifst

Torgunn Sundli var ingen «passiv» festivaldeltaker. Sammen med mannen sin, Leif Lynum, deltok hun på festivalmarkedet hvor hun solgte nydelige glassmaleri med motiv fra Gåtes tekster. Som foreldre flest hadde også Torgunn hatt den noe vemodige opplevelsen av at ungene ble store så fort.

— Jeg synes de nettopp var ganske små. Plutselig er de store, og rett som det er ser jeg dem i media. Det blir litt nifst, sa hun, og beskrev barna slik:

— Sturla er den store kunstnere, Sveinung er helt klart den mest kreative, mens Gunnhild er bare snill, veldig åpen, og med sterk dramainteresse. Jeg er veldig stolt av dem alle tre.