Det var med stor sorg at ansatte i avisa Sør-Trøndelag mottok beskjeden om at Magnar Brattås var gått bort så plutselig og altfor tidlig. Selv om Magnar ikke var blant oss lenger i det daglige virke, har han vært en stor inspirasjon og ledestjerne for alle oss som var så heldig å få jobbe sammen med ham.

Magnar Brattås jobbet i markedsavdelinga i avisa Sør-Trøndelag fra 1. november i 1983 til han sluttet som markedssjef 31. juli i 2010. Magnar var alltid full av ideer og engasjement. Han tenkte alltid på avisas beste og snakket aldri et vondt ord om arbeidsplassen sin. Det samme gjaldt kunder og kolleger.

Magnar Brattås var det ypperste av det som kjennetegner en solid arbeidstaker, en varm kollega og en omtenksom, kunnskapsrik og samtidig tydelig leder som var opptatt av godt lederskap. Med sin væremåte skapte han trivsel, trygghet og varme rundt seg.

I den tida han jobbet i avisa gikk han foran som et godt eksempel og skygget aldri unna for utfordrende arbeidsoppgaver. Han la sin sjel i jobben både når det gjaldt å skape lønnsomhet i bedriften, og ikke minst for at kundene skulle få den beste behandling og bli fornøyde. Magnar Brattås har vært ett av avisa Sør-Trøndelag sitt viktigste ansikt utad i den tida han jobbet i avisa fra 1. november i 1983 til han gikk av med pensjon 31. juli i 2010.

Magnar Brattås var ikke bare svært pliktoppfyllende i markedsavdelinga i avisa. I alle år var han også mannen som sørget for at avishuset var presentabelt, blant annet ved juletider og høytidsdagene i mai. Han sørget for at fortauet utenfor avishuset ble feiet om våren, at det var godt strødd om vinteren, og at parkeringsplassen var ryddet sommer som vinter. Han var også den som sørget for at vinduene i avishuset ble vasket, og at radiatorene i det gamle huset fungerte.

Dette sørget han for også etter at han ble pensjonist for 12 år siden i 2010. Dagen før han dro på sin siste ferietur sammen med sin kjære Aud nå i høst, var han innom avishuset for å se til at alt var i orden. Hvem skal passe på at vi holder varmen nå?

Selv om det var 12 år siden han hadde sluttet i avisa, gledet han seg over at vi snart skulle få nye lokaler. Han hadde sagt at han ville være med oss å flytte og rydde.

Da Magnar Brattås sluttet som markedssjef i avisa 2010, var det for ham «i rett tid» før nye datasystemer og digitale annonser ble innført. Men i årene som fulgte, manglet det ikke på engasjement fra hans side når det gjaldt faglige spørsmål og avisas utvikling. Han fulgte med oss, og hadde sine meninger om utviklinga til avisa, samtidig som han ville avisa og tidligere kolleger bare godt.

For ansatte i avisa Sør-Trøndelag oppleves det nå som at Magnar Brattås er uerstattelig. Han hadde en kunnskap om avishuset som ingen andre har, og han utførte jobber som ingen andre gjorde. Og han brydde seg mer enn alle andre.

Magnar Brattås er en mann som kan kalles for tvers igjennom hel ved i alt han foretok seg. Det fikk også langt flere enn lokalavisa nyte godt av; ikke minst familie og frivilligheten hvor han engasjerte seg sterkt etter at han ble pensjonist.

Våre tanker går nå til han nærmeste familie, kona Aud, sønnen Morten og hans familie. De har mistet en god familiemann. Men om savnet og sorgen blir stor, og nesten ikke til å leve med, så er minnene om hedersmannen Magnar Brattås bare gode og varme.

Nå gråter vi over Magnars bortgang, men om ei tid vil vi minnes ham for all framtid med varme smil og med kjærlighet i hjertene våre.

Vi lyser fred over Magnar Brattås sitt minne.

På vegne av kolleger i avisa Sør-Trøndelag

Audhild Øye