Et enstemmig Storting vedtok i juni 2017 opprettelsen av vår nye kommune, med utgangspunkt i de tre kommunestyrenes flertallsvedtak. Stortinget har bestemt at Heim kommune skal ligge i Trøndelag.

Intensjonsavtalen er vedtatt i alle 3 kommunestyrene og er styrende for oppbyggingen av den nye kommunen. Fellesnemnda er satt sammen med likt antall politiske representanter, som godt grunnlag for videre samarbeid. Fellesnemnda jobber med mål om konsensus i saker som behandles. Vi opplever at samarbeidsklimaet i fellesnemnda er meget godt, selv om det der også sitter medlemmer som er uenige i retningsvalget som deres kommunestyrer har tatt.

Sammenslåingsprosessen engasjerer 150 ansatte fra alle nivå i alle tre kommuner. Disse er organisert i arbeidsgrupper som skal komme med forslag til hvordan oppgavene i den nye kommunen skal løses.

Underveis er det dialog med Fellesnemnda som tar den endelige beslutningen. De ansatte har god mulighet til å påvirke før politiske beslutninger blir tatt. Partssammensatt utvalg drøfter alle saker som skal til Fellesnemnda. Partssammensatt utvalg består av ordførerne, 1 tillitsvalgt fra hver av de tre kommunene og ett hovedverneombud. Utvalgets uttalelser blir lagt frem for fellesnemnda.

Det er godt og konstruktivt samarbeid mellom tillitsvalgte, arbeidsgruppene, prosjektledelse og fellesnemnda. Prosjektleder har gjennomført møter med alle ansatte i fagenhetene i de tre kommunene.

Tilbakemeldingene vi har fått er at dette gir trygghet og er oppklarende for de ansatte. Prosjektleder er tydelig på hva hans oppdrag er - å bidra til oppbyggingen av den nye kommunen. Både de politiske prosessene og prosessene internt blant ansatte i kommunene, er organisert med bred deltakelse og åpenhet. Vi kjenner oss ikke igjen i påstanden om skinndemokrati.

Vi har stor tro på mulighetene og framtida i distriktskommunen HEIM.

Arbeidsutvalget Heim kommune

Odd Jarle Svanem, Ola Rognskog, Bernt Olaf Aune, Tove Karin Halse Lervik, Steinar Berdal og Marit Liabø Sandvik.