Emilie Joramo fra Rennebu deltok i forrige uke på Statoils talentleir i Stavanger sammen med Norges mest talentfulle jentespillere mellom 14 og 16 år. På leiren fikk jenta tett veiledning fra landslagsspillerne Ada og Andrine Hegerberg.

Samlingen utgjør toppen av Norges Fotballforbunds (NFF) landslagsskole, som gjennom systematisk talentutvikling arbeider for å danne Norges fremtidige landslag.

- Lærerikt

- Det er veldig lærerikt å være med på Statoil talentleir, og jeg har lært veldig mye til nå siden jeg spiller sammen med mange av landets beste fotballspillere, sier Joramo.

Jeg kommer til å møte veldig god motstand på kamper og trening, men jeg skal lære så mye som mulig av det. Jeg skal oppservere og lære som jeg kan ta med meg hjem i klubbhverdagen min. Jeg skal prøve å spille som jeg gjør til vanlig og by på meg selv, selv om jeg vet at det kommer til å bli vanskelig, sa hun i forkant av samlinga.

Ble imponert

På leiren fikk jenta fra Rennebu blant annet trene med landslagsspiller og Champions League-vinner Ada Hegerberg.

- Norsk fotball trenger å utvikle et enda bedre offensivt spill, og det er noe av det jentene lærer mye om på Landslagsskolen og på Statoils talentleir. Jeg er veldig imponert over nivået som Rennebu-talentet har vist de siste dagene, og jeg ønsker henne lykke til videre med utviklingen, sier Ada Hegerberg, som er mentor for Statoil Morgendagens Helter.

Må bli bedre på siste tredjedel

På leiren deltar over 80 spillere fra både J15-landslaget samt et skyggelandslag med spillere som er vurdert hakket under landslagsnivå. I tillegg er det tatt ut to tropper med spillere som er 14 år gamle. Uttaket er basert på ferdigheter, holdninger, læringsvilje og sosiale egenskaper.

- Noe av det vi i fotballforbundet jobber mye med, er å bedre kvaliteten på det offensive spillet som finner sted på siste tredjedel av banen, og derfor handler mye av treningen på denne leiren nettopp om angrepsspillet sier Håkon Grøttland, som er fagansvarlig for Landslagsskolen.

Tror flere kan lykkes

Ada og Andrine Hegerberg har selv gått gradene innenfor NFFs landslagsmodell og har til sammen 198 kamper for aldersbestemte landslag og A-landslaget. De mener det er kombinasjonen av personlige egenskaper og et godt organisert opplegg som er nøkkelen til å utvikle fremtidens landslagsspillere.

- For å bli god må man ha en sterk indre glød og en vilje til å trene mye over lengre tid. Det å få lov til å være med på Landslagsskolen og en leir som denne i Stavanger, er veldig motiverende og kan få unge spillere til å yte enda litt mer, sier søstrene Hegerberg.