Nettopp slike opplevelser ønsker vi oss mer av. For det første er Paul McCartneys musikk noe av det beste som er laget innen popmusikk i verden. Når det attpåtil bli framført av noen av landets beste musikere, er det mer enn godt nok. Spesielt når vi befinner oss i en samfunnshussal i ei lita bygd i Trøndelag.

Verdens beste popmusikk

- Er det mulig?

Ja, det er nettopp den tanken som slår oss der vi sitter i samfunnshussalen i Lensvika og feirer Sir Paul McCartneys 75-årsdag og hører noe av verdens beste popmusikk framført, ikke av Beatles, men av regionale musikere som hver sommer vender tilbake til Lensvika for å gjøre Kibnebfestivalen til det den er blitt.

Beste utgangspunkt

Hans Petter Nilsen, musiker og skuespiller, er en stor Beatles-tilhenger. Stemmemessig har han det beste utgangspunkt for å framføre og tolke Paul McCartneys låter. Han synger i et høyt toneregister, og har den helt unike Beatles-nerven i sine tolkninger. Han mestrer like godt det vakre og melodiske som den rå rockevokalen som også preger noe av Sir Pauls musikk.

Kibnebmusikere er blitt et begrep etter snart 20 år med festival. De står for profesjonalitet og kvalitet. Bandet denne kvelden er ikke noe unntak. Kibnebgeneralen selv, Knut Anders Vestad, har full kontroll over tangentene, og ganske sikkert hele forestillinga. Gunnar Andreas Berg på gitar er perfeksjonist til fingerspissene og kan musikken fra A til Å. Sondre Meisfjord er en ener på bass, stødig og leken. Mens slagverk og rytmer er et perfekt teamarbeid mellom Håkon Mjåset Johansen, Håvard Sterten og Rolv Olav Eide. Bandet er en innertier når det gjelder musikalitet, lekent og trygt samspill. Med svært god lyd og lys, må vi til tider klype oss i armen for å minne oss om at vi faktisk befinner oss i Lensvik samfunnshus.

Festivalbarn

Mange år med festivaler har avstedkommet noen festivalbarn. Nå er festivalbarna så store at de kan brukes til noe. Og selv om de er unge i år, er Sanna Mjåset Johansen, Lovise og Sverre Hals både rutinert og dyktige i rollen som konferansiere. Dette er rekruttering i god stil, noe som lover godt for Kibnebfestivalen i framtida. Tommelen opp også for Odin Meisfjord som spilte piano på en av låtene.

Godlåter

Hans Petter Nilsen og hans medmusikere hadde mye musikk på hjertet denne kvelden. Og takk for det! Vi fikk høre alle de godlåtene vi forbinder med Beatles; blant andre I've got a feeling, I love her, Let it be, Long and winding road, Back in the USSR og Live and let die. Og når Yesterday kom, gikk det et sukk gjennom salen, og til Hey Jude sang alle sammen med. Slik er det bare på Kibnebfestivalen; publikum gir seg ende over.

audhild.oye@avisa-st.no

916 94 175