Orkangerdagenes primus motor, Knut Even Wormdal, og fotograf Arnfinn Sæthre har de siste dagene klargjort ei gedigen bildutstilling som dokumenterer Orklas historie fra Forve bru og ned til elvemunningen.

- Utstillinga består av ei historisk framstilling av Orkla, samt masse nye bilder tatt langs Orkla. Til sammen er det snakk om mellom 150 og 200 bilder fordelt på to utstillinger, den ene på Amfi, mens hovedutstillinga er på Oti, forteller Wormdal.

Utstillinga viser mellom 150 og 200 bilder.

Fra delta til industri

Ifølge Wormdal er det litt av en historie utstillinga dokumenterer. Den viser tømmerføyting, bading, fiske, ja, stort sett det meste som har skjedd i tilknytning til elva.

- Etter at vi bestemte oss for å ha elva Orkla som tema, har jeg lest meg opp en god del. Og jeg må innrømme at det hele er blitt til en stor åpenbaring for min del. Historien som er blitt skapt som et resultat av elva opp gjennom årene, dreier seg om utrolig mye mer enn hva jeg noen gang har drømt om. Blant annet har jeg fått kunnskap om at elva har hatt mange løp opp gjennom tidene. I 1789 utløste den flommen «Storofsen» som totalt rev med seg 173 gårdsbruk langs elva. På Orkanger ble ni hus tatt av flom en gang, og jeg har fått innblikk i hvordan elva har formet terrenget langs hele dalen opp gjennom tidene. Blant annet så er Folloplatået skapt av elva. Utstillinga som vi nå har fått på plass, vil gi folk stor innsikt i historien som elva har skapt. Personlig synes jeg utstillinga er veldig fascinerende. Ikke minst så er det interessant å se bilder som viser hvordan deltaområdet på Orkanger gradvis ble omskapt til et industriområde, forteller Wormdal.