Orkanger

I dag skulle det egentlig vært vått. 8 millimeter regn var meldt på fredag og det så ut til å bli en skikkelig fredag den trettende, men den gang ei. Da jeg la meg var det vått, da jeg våknet var det ikke. Etter en nærmere sjekk av visse værmeldere på nett, er de ikke helt enige om det skal regne eller ei, men to av tre sier det skal komme noen millimeter i løpet av dagen. Så lenge det holder seg unna, skal jeg være fornøyd. Plantene har i alle fall fått nok vann i det siste.

I morgen lørdag er derimot sjansene større for at vi får se noen gløtt av solen. Det blir passe varmt med 16 grader (noen vil sikkert kalle dette kaldt, jeg kaller de gale). Er ikke meldt noe særlig med regn, heller – selv om det kan komme noen dråper. Det er med andre ord helt trygt å dra frem grillen for middag, dessert eller ganske enkel snacks. S’mores kan enkelt og greit lages på grillen. Alt du trenger er marshmallows, sjokolade og kjeks. Ta en kjeks, legg en rute sjokolade på, så smelter du en marshmallow på en pinne over grillen (legger du de direkte på risten, blir det pes), legger den oppå sjokoladen og en ny kjeks over. Fantastiske greier! Dog, har du vondt i tennene fra før av, blir det sannsynligvis ikke bedre av å innta dette.

Søndag blir det våtere, men det vil fortsatt være en sjanse til å se solen. Har du tak over grillen, kan du fikse god middag også denne dagen, dog, grunnet lavere temperaturer, anbefales det ikke å sitte ute for å innta den.

Mandag kommer med mye det samme været som vi har sett ellers i helgen, best å ikke legge noen planer. Verken for maling av hus, klipping av plen eller andre uteaktiviteter som helst gjør seg best når det ikke er for vått.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Det er (som vanlig) mer eller mindre det samme været på disse stedene som ellers. Rennebu er nok en gang et unntak, med lavere temperaturer, men ellers er det mye det samme.

Lesernes bilder

Fortsatt ingen bilder fra leserne. Har du noen, kan du sende de til sjur.vaage@avisa-st.no.