Sokkebedriften Ametrine på Orkanger har fått sokkene de sendte til kronprins Haakon i retur. «H.K.H. Kronprinsen har nemlig ikke anledning til å ta imot en slik gave», står det i brevet fra Det Kongelige slott.

Ukjent terreng

– Det er nesten litt komisk at de ikke kan ta imot slike gaver. Men jeg forstår at de har et reglement å gå etter selv om vi har registrert at de har tatt imot andre typer gaver, sier Eva Akselsen i Ametrine.

Hun understreker at hun ikke har sterke meninger, verken for eller imot kongehuset, samtidig som det ikke har gått henne hus forbi at det har vært en del oppmerksomhet omkring kronprinsparets privatliv.

– Egentlig har det ikke noe å si for oss, men brosjyren vi la ved i pakken, kom ikke i retur, så vi får bare håpe at kronprinsen bestiller sokker. Vi får bare håpe, ler Akselsen som opplever at hun har beveget seg i litt ukjent terreng med de «kongelige» sokkene.

– Sånn kan det gå, slår hun fast.

Potet på stortåa

Det er en uke siden at sokkebedriften Ametrine på Orkanger ved Eva Akselsen og Gunn Svee i all kongelig vennskapelighet sendte avgårde en pakke med gode, slitesterke ullsokker til kronprins Haakon, da han ved et besøk i en moské i Oslo avdekket en «potet» på stortåa.

I trygg forvissning om at de utvikler gode, slitesterke sokker sendte Ametrine sporenstreks en pakke med fem par sokker til kronprinsen. Såpass mente de at firmaet kunne avse til Hans Kongelig høyhet.

Ei uke senere kommer altså pakken i retur. Fem par ullsokker til en verdi av knapt 300 kroner har altså ikke kronprinsen anledning til å motta underforstått at det har noe med reglementet å gjøre. Gratis ferieopphold på luksusyachter er derimot noe annet.

Kanskje Ametrine burde priset sokkepakken høyere slik at ullsokkene ble et unntak for regelen? For sokker trenger da virkelig kronprinsen.

Les også: