Orkanger

Dagen startet med litt regn, og et smil fra kassadama på Bunnpris. Passer meg greit. Natten min ble nemlig tilbrakt foran to skjermer, mens jeg spilte det fantastiske Funcom-spillet «The Secret World» og surfet forumet «Something Awful» til de sene morgentimer. Sånn går det når man sover til fem på ettermiddagen.

Nå øspøser det ute, til tross for at det på nettet står 0 til 0,5 millimeter. Ja ja, som vanlig har nettet tatt feil. Burde få opp den værpinnen jeg fikk. Mye sikrere å bruke gamle værtegn og triks for å melde været enn å stole på det de sier på nett og radio.

Ellers er det meldt litt sol og opp mot 14 varmegrader utover dagen. Dette fra 12 og utover. Vi får se om det stemmer. Jeg håper i alle fall det.

Tirsdag kommer det mer regn, og temperaturene ligger på rundt 12 grader. Vi kan se litt sol gjennom regnet og skyene utover ettermiddagen. Merk «kan». Ingenting er sikkert i denne businessen.

Onsdag er dagen for regn. 10-11 millimeter utover natten, morgenen og formiddagen, og opp mot 20 millimeter på ettermiddagen. Fy for skam. På kvelden skal det heldigvis gi seg litt. Kommer også til å blåse en frisk bris. Virker som om høsten endelig er på vei. Dette passer meg for øvrig utmerket. Jeg liker høsten. Det er min favorittårstid. Det er lite som er så digg som å vandre rundt ute i en skikkelig høststorm, og så komme hjem igjen kald, forfrisket og sliten, og nyte en kopp med noe varmt og godt i.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Like vått her som ellers. Herlig med høst, er det ikke? Og så så vakkert da, dere. Løvet skifter farge og å gå i skogen er som å gå gjennom en fargebok. Det er ideelt for fototurer.

Men tilbake til været. Det vil ikke regne like mye i Rennebu som de andre stedene. De får nesten halvparten så lite regn som oss andre. Vet ikke om jeg skal kalle dem heldige eller uheldige. Kommer an på om du liker regn og vind, antar jeg. Det blir også mer sol og pent vær på generell basis der, til og med varmere enn her på Orkanger – i alle fall i morgen.

På Kyrksæterøra kommer det tirsdag til å regne omtrent 3 millimeter mer på formiddagen enn på Orkanger. Med andre ord 10 millimeter, og det kan komme opp mot 15 millimeter på natt, morgenkvist og formiddag.