Orkanger

I dag melder Yr.no sol over Orkanger sånn akkurat nå, men jeg kan ikke si jeg ser noe til den. Det er fortsatt skyer, og kaldt nok til rimet fortsatt ligger på veiene. Selv om det ikke nødvendigvis betyr at det er glatt, kan det være greit å ta noen forhåndsregler likevel. Temperaturen på 3 varmegrader er jeg også usikker på akkurat nå, men det kan være fordi jeg som kjører scooter fortsatt ikke har fått varmen i meg etter turen til jobb.

I ettermiddag skal temperaturen stige til 6 varmegrader – kjenner allerede at jeg gleder meg – mens i kveld meldes det om 5.

Torsdag starter med 3 grader og skyer på nattestid og morgen, etterfulgt av 2 grader og sjanser for sol på formiddagen, 7 grader og skyer – igjen – på ettermiddagen og 8 grader på kveldstid.

Fredag starter med 6 grader og – fortsatt – skyer på nattestid og morgenkvist, 2 grader på formiddagen, 5 grader og sjanser for sol på ettermiddagen og 4 grader på kveldstid.

Huhei, huhei, vi blir avkjølt i en fei.

Løkken verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

Som vanlig er det bare «små» forandringer på disse stedene ut ifra normalen jeg har satt (Orkanger). De av dere som er oppmerksomme, la også merke til at jeg plukka med meg været på Å på mandag. Hvorfor? Vel, hvorfor ikke? Dog, det er ikke en såkalt «stayer», for å si det sånn. En annen gang går jeg kanskje langt utover fylkesgrensene og tar Kragerø eller Phnom-Penh i stedet.

På Løkken blir det jevnt over kaldere. Det gjelder også for Rindal, som i tillegg får mer skyet vær.

I Rennebu blir det blir det også et par grader kaldere, med 0 grader natt til torsdag.

Lensvik får derimot varmere temperaturer – hele 1 til 2 grader varmere.

Kyrksæterøra derimot får 1 til 2 grader høyere temperaturer i dag og på fredag, men 1 til 2 grader lavere på torsdag.

Krokstadøra får også 1 til 2 grader lavere temperaturer på torsdag.

Og i Børsa blir det én grad varmere jevnt over.

Når det kommer til musikk hadde jeg tenkt at dagens tema skulle være det finske episk majestetisk hedninge-metal-bandet Moonsorrow, men da jeg bare hadde hørt én plate (som er fantastisk nok i seg selv – Viides Luku - Hävitetty fra 2007), fikk det heller være. Tenkte også på Nightwish – da Tarja fortsatt var medlem og jeg var betatt – av både utseendet og stemmen hennes, men kom frem til at å skrive om et av mine gamle favorittband, ville kreve mye mer spalteplass enn hva jeg har her. Samt bruke mer enn en halvtime. Dette gjelder også om jeg skulle skrevet mer om folk / viking metal. Så mange ideer, så liten tid og plass.

Jeg hadde litt lyst til å skrive om Wintersun, men siden jeg kun har hørt «Starchild», utgikk det også, selv om det er en knakende god låt. Kanskje jeg bare burde skrive om Smurfehits i stedet. Men nei. Det blir nok noe mer avslappende i dag. Sigur Rós dukka nettopp opp i ørene mine, og selv om jeg ikke har så mye erfaring med dette fantastiske, islandske bandet, anbefaler jeg alle å høre litt på det likevel. Låter som «Glósóli», «Hoppípolla» og «Rembihnùtur» er helskjønne og så vakre at de nesten er umulig å beskrive. Snorre Hovdal fra Geitastrand laget til og med en musikkvideo til sistnevnte – i forbindelse med en konkurranse om å lage video for bandet – og selv om han ikke vant, synes jeg personlig at hans bidrag var det vakreste. De spiller litt post rock, litt ambient, litt dream pop, litt shoegazing. Som vanlig, et band det er vanskelig å sette i bås og innenfor klammer. Anbefalte album fra min side, er «Ágætis byrjun» fra 1999, «()» fra 2002, «Takk ...» fra 2005 og årets plate, «Valtari». Det er egentlig bare å hoppe i det og begynne å høre. Helst på høyttalere uten ledningsbrudd, sprengte elementer eller andre ting som kan forårsake mindre helhet i lytteropplevelsen.