FJALER

Bor: Fannrem

Jobber med: Ridehest hos Leirbekken islandshester

Hva gjør du akkurat nå?

- Har akkurat kommet ned fra beite i utmarka her og skal på ridetur med noen byfrøkner.

Hva serverer du når du har venner på besøk?

- Det blir nå mest gras da. De fleste jeg kjenner liker det samme som meg, så akkurat det er ganske greit.

Hvor drar du helst på ferie?

- Har i grunnen aldri vært på ferie, når jeg tenker meg om. Skulle selvsagt ha vært en tur på Island der jeg har mine aner, men det høres ut som både Hestvika på Hitra eller Hestsjøen i Trondheim også kunne vært noe for meg.

Hva leser du?

- Det er fint lite, bortsett fra at jeg er knakende god til å lese ansiktsuttrykk og kroppsspråket til de som skal sitte på ryggen min. Ser jeg noen som er litt usikre, kan det bli ganske morsomt. Jeg er nok kjent for å være skøyeren i flokken.

Din favorittpolitiker?

- Jeg burde vel sagt Trygve Slagsvold Vedum. Både fordi han står for mange av de samme verdiene som meg, men mest for den kneggende latteren. Men jeg må nok si Ronald Reagan, han var en ordentlig cowboy.

Hva opptar deg for tida?

- Stort sett mat. Jeg spiser nesten 24 timer i døgnet, og tar meg bare en stående blund en gang imellom. Ellers er det de hersens rideturene da. Samme løypa i Kvålemarka dag ut og dag inn. Det blir jo litt ensformig liv i lengden. Kunne ønsket meg mer «action.»

Hvorfor bor du der du bor?

- Aner egentlig ikke. Kom hit sammen med mutter'n for et par år siden. Er oppvokst på Singsås.

Hva gjør du på fritida?

- Tja, si det. Skulle vel egentlig skaffet meg en hobby. Kunne vært artig å prøvd seg på travbanen, eller litt sprangridning. Men tror ikke sjefen (Åge Kristiansen, red.anm.) innser at jeg har behov for litt andre impulser i livet.

Hvordan holder du deg i form?

- Går jo bakkene opp og ned mot Fossjåren daglig, og det er utrolig hvordan det hjelper på, altså.

Favoritt-turmålet ditt?

- Jeg var på Dovrefjell en gang, og det var noe annet enn å traske i marka her hjemme. Fritt og fint, gode løpeforhold og dessuten traff jeg hyggelige kolleger på Hjerkinn. Vi hadde mye til felles, og diskuterte en del tema knyttet til hesters ve og vel.

Noe du drømmer om å få gjort i livet ditt?

- Det var denne Islandsturen da.

Hvis du skulle valgt en annen jobb, hva ville du valgt da?

- Kunne tenkt meg å ha vært i det ridende politi i hovedstaden. Ser for meg at det kunne gitt tilværelsen litt mer spenning.

Hvis du skulle reist bort for ett år, hva ville du savne mest?

- Gjeterhunden Teddy, som tror han er så tøff hele tida. Han er irriterende når han jager oss inn fra beite, men jeg ville nok savne småkranglingen oss imellom. Jeg liker en diskusjon, og gir meg ikke så lett.

Hva angrer du mest på?

- Det må være at jeg lot meg kastrere på Singsås. Tror jeg har gått glipp av mye moro, for å si det på den måten.