RINDAL

For ute på parkeringsplassen sitter vitterlig dronning Elisabeth av England i bilen til galleristen Inga Dalsegg. Og en gigantisk rød løper ligger opp låvebrua til det sommeråpne galleriet.

Skjønt vi skjønner fort at her er det litt morsomme ugler i mosen av ekte Inga Dalsegg-slag.

Gjesteutstiller

Men det er slettes ingen spøk at hun åpner dørene for ny sommerutstilling fra 1. – 9. juli under Kulturvøkku i Rindal. Denne gangen har hun invitert Anne Margrethe Hjelvik som gjesteutstiller.

Anne Margrethe Hjelvik kommer opprinnelig fra Molde, men bor nå på Larkollen i Rygge. Hun jobber med akryl der hun bruker farger over hele fargeskalaen, fra de helt lyse og sarte fargene til de mest klare og sterke. Hun lar seg inspirere av det åpne kystlandskapet som hun maler mer «tenkte» eller sjelelige landskaper av.

Mye besøk i atelieret

Galleristen Inga Dalsegg er ellers sterkt til stede i sommerutstillinga med egne oljemaleri, tegninger og litografi. Hver dag står hun i atelieret og jobber, og støtt og stadig kommer det folk innom; kanskje for en prat, for å se kunstneren i arbeid og også for å kjøpe kunst.

- Det er folk innom hver dag. Mange spør om ting og lurer både på det ene og det andre, ler Inga som ikke finner det forstyrrende i det hele tatt med besøk. Det er nettopp derfor hun har etablert seg i Rindal tett ved fylkesvegen.

Åpent hele sommeren

Noen handler bilder rett fra veggen eller de kjøper noen av de mange kunstproduktene hun lager; som lys, brett i tre med Inga-kunst, brikker til å sette krus og glass på, silkeslips og ikke minst kunstkort som hun selger både innrammet og uinnrammet.

- Jeg har innsett at jeg ikke kan dra rundt på utstillinger om sommeren. Det er også mye hyttefolk i Rindal om sommeren som stikker innom atelieret, forteller Inga som har besøkende fra hele landet og derfor har åpent galleri hele sommeren.

I disse dager har hun besøk fra Texas i USA. Hun kan ikke annet enn å synes at det er storveies; både for henne og Rindal. For når det regner på Inga, så drypper det på resten av Rindal også.

audhild.oye@avisa-st.no

916 94 175