Telia kunne fredag formiddag bekrefte at basestasjonen på Ruten er reparert og at Kårøyan igjen har telefonforbindelse.

En storm i fjor høst er årsak til at flere mennesker har vært uten forbindelse helt siden november i fjor.

Da ødela stormen som herjet basestasjonen, noe som i tillegg til Kårøyan fjellgard rammet både hyttefolk og beboere ved Rovatnet i Hemne og Lomunddalen i Rindal.

Høy prioritet

Da ST var i kontakt med Telia i forrige uke, lovte de at feilen skulle være reparert den uka. Så fort gikk det imidlertid ikke. Men fredag kom tilbakemeldingen:

«Nå er basestasjonen på Ruten på lufta igjen og tar trafikk som normalt», meldte kommunikasjonsrådgiver Ellen Scheen i en sms til ST.

Hun svarte dette da ST i forrige uke spurte om det er godt nok for kundene at en basestasjon er ute av drift i over et halvt år:

«Det samme spørsmålet har jeg stilt internt hos oss. Svaret jeg har fått er at masta ved basestasjonen har brukket, og at det har vært umulig å få reparert skadene på grunn av snø og tele i bakken. Det ble gjort et forsøk rundt påsketider, men det lot seg ikke gjennomføre. Men nå skal alt ligge til rette for at vi skal få utbedret skadene. Denne saken har høyest mulig prioritet hos oss nå», sa Scheen.

Gledens dag

Det var Lillian Strand Kårøy som kontaktet ST om saken. Kårøy og familien driver besøksgård. For gjestene er selvsagt det et problem. Og ikke minst har det vært ei påkjenning at fireåringen i familien er født med en hjertefeil. Heldigvis har familien internett, slik at det er mulig å kommunisere med omverdenen om noe akutt skulle oppstå.

Fredag var det imidlertid en gledens dag.

— Jeg ble litt overraska da svigermor ringte i formiddag, sier Lillian Strand Kårøy, som både har forståelse og ikke for måten Telia har håndtert saken på.

— At det har vært problemer på grunn av været forstår jeg, men jeg synes det har halt ut lenge nok. Telen har kanskje sluppet taket tidligere enn nå, sier hun.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300