– Nå er jeg veldig glad, utbrøt Meldals populære trener Asgeir Hatlen etter at laget hans slo Sverresborg med ett mål i en skikkelig håndballthriller i Meldalshallen torsdag kveld.

Og Hatlen har all mulig grunn til å være glad og stolt etter den overraskende seieren mot et lag som blir regnet som en av de heteste kandidatene til opprykk.

Gledelig er seieren også når man vet at omtrent et helt håndballag har forlatt klubben av forskjellige årsaker. Men de unge som har kommet inn har vokst med oppgaven. Gjennomsnittsalderen på laget som spilte mot Sverresborg var i underkant av 20 år. Eldst var Anne Ree med sine 26. Her kan man trygt snakke om «nye» Meldal.

Dårlig start

Det var bortelaget som kom klart best i gang og omlag midtveis i første omgang var de oppe i ledelsen med 13-8. Da så det stygt ut for hjemmelaget. De klarte ikke å sette forsvaret og stoppe skyttere og kantspillere.

Men etter en time-out bedret det seg og Meldal kjempet seg innpå og var bare ett mål bak til pause. Men Sverresborg var klart best i den første omgangen.

Spennende

Etter hvilen var det et helt annet hjemmelag som entret banen. Forsvaret satt og bakerst sto unge Hilde Søyseth nesten som en levende vegg i perioder og Sverresborg scoret kun 3-4 mål det første kvarteret av omgangen.

Ti minutter før slutt var hjemmelaget oppe i ledelsen med fem mål. I denne perioden var spesielt Anne Kvam og Anja Søyseth meget aktive og gode. Men nå satte gjestene frimerke på to av hjemmelagets skyttere og ledelsen skrumpet inn. Da det gjensto ett minutt av kampen sto det 27-27 på lystavla. Og halvminuttet før slutt satte hjemmelagets beste Anne Kvam inn seiersmålet, sin sjette scoring for kvelden.

Jentene kunne juble for seier i serieåpninga.

Byåsen neste

I fjorårssesongen var det Sverresborg som vant med ett mål i tilsvarende kamp.

Neste motstander i Meldalshallen er elitelaget til Byåsen som kommer for å spille tredje runde i cupen førstkommende tirsdag. Det blir nok en litt verre oppgave, men folkefest bør det bli.