Dette blir korets niende førjulsshow med et orkester som er større og bedre enn noensinne. I år er det et titalls musikere som står for det instrumentale med blant annet Sturla Eide på fele. Ida Jenshus er nylig kommet hjem fra plateinnspilling i USA for å gjøre showet med Eggkleiva mannskor enda større og bedre.

Overraskelse

I tillegg venter en overraskelse på publikum.

– Og den er ganske stor. Dette er som en adventskalender, bare at den siste luka åpner vi først på fredag, smiler Stein Nilsen og understreker at det dreier seg om en person som er plukket fra øverste hylle når det gjelder kvalitet.

Våkenetter

Nilsen innrømmer at det blir mange våkenetter i sluttfasen. Det er mange sangere, arrangement, musikere og ikke minst tråder å holde styr på. Forhåpentligvis blir det også mye folk i salen. Men Skaunhallen er stor, og det skal mye folk til for å selge ut to forestillinger.

Lite grann jul

Førjulsshowet med Eggkleiva mannskor er et show med litt jul og ei blanding av ulike sjangere og stilarter.

– Vi følger ikke handelsstanden. Det blir mye kor sammen med solister. Vi beveger oss kanskje litt bort fra tradisjonelle mannskorsang, sier Stein Nilsen som frister med et enda bedre lydbilde ved et større orkester.

Ung og dyktig

Ellers gleder Stein Nilsen seg til å jobbe med Ida Jenshus.

– Hun er ung, men dreven. Hun har låter som er veldig, veldig fine i tillegg til at hun er en veldig flink musiker. Hun har dype tekster og stor modenhet i musikken, mener han.

Suksesskoret

Selv om førjulsshowet til Eggkleiva mannskor har vært en suksess i åtte år, ser ikke Stein Nilsen det som en selvfølge å få fulle hus.

– Koret har jobbet i mange år med å opparbeide seg denne tilhørerskaren. Det er takket være flinke sangere og dyktige musikere som gjør at folk føler de får valuta for pengene. Vi har utradisjonell musikk fra vare ballader til steinhard rock, fine korsanger og så kommer Ida Jenshus med de fine låtene sine, sier Stein Nilsen som lover musikk for enhver smak på årets førjulsshow.