Sist oppdatert:

Helland tok over Buvik som var i fritt fall nedover divisjonssystemet for to år siden. Det endte med 2. plass i første sesong. Den andre sesongen tok han laget til opprykk og 4. divisjonsplass i inneværende sesong. Årets sesong har ikke kommet i gang som følge av koronasituasjonen landet befinner seg i. I august ble både klubben og treneren enig om å skille lag.

- Det er jo i grunnen koronaen sin feil. Vi har jo ikke fått trent skikkelig og har ikke spilt kamper. Klubben har begrensa inntekter og vi ble enige om å si opp kontrakten. Jeg har tatt litt betalt for kjøring til og fra trening og tenkte jeg kunne spare klubben det, sier Helland.

- Var det ditt forslag?

- Nei, det var klubben som kom med et forslag og jeg sa at vi gjør det enkelt og sier opp kontrakten. Det er "No hard feelings" mellom meg og klubben altså. Vi skilles som gode venner, sier Helland.

Helland tok Buvik til opprykk fra 5. til 4. divisjon i fjorårets sesong og sier at både han og klubben skilles som venner i en vanskelig tid. Her sammen med kaptein Even Nilsen. Foto: ARKIV

Synd for spillerne og klubben

Helland synes det er litt bittert at sesongen nå ser ut til å bli avlyst. Hemnværingen sier han gledet seg til å se hvordan laget kunne gjøre det i 4. divisjon.

- Det hadde vært artig å se hvor vi står hen sammenliknet med andre 4. divisjonslag. Det er et spennende lag med unge spillere. Situasjonen som er nå, er jo håpløs både for klubben og spillerne. Det er litt skummelt at det ikke blir sparket fotball, sier Helland.

Åpner for retur

Kontrakten mellom Helland og Buvik ble brutt i slutten av august. Han forteller at han ikke utelukker en retur til Buvik om de skulle være interesserte til neste sesong.

- Vi har ikke skiltes som uvenner, så våre veier kan fort krysses igjen. Jeg har fått gjort litt mer hjemme når jeg slipper å kjøre tre ganger til Buvika i uken. Det har vært litt godt det også, sier Helland.

- Så det frister ikke med noe trenercomeback med det første?

- Det er jo ikke akkurat så mange forespørsler om trenerjobber i disse tider heller, sier Helland.

- Veldig god jobb

Leder i Buviks fotballavdeling, Bjørn Solem, har samme oppfatning som Helland.

- Det er ikke noe dramatisk rundt dette. Det er ei tøff tid å være fotballklubb. Vi har ikke hatt økonomien eller aktiviteten til stede som følge av koronasituasjonen. Da er det dessverre slik at vi ikke har råd til å ha ansatt en trener i klubben. Dette er en klubb hvor økonomien har vært tuftet på dugnadsinnsats fra lagene, samt arrangementer. Når de inntektskildene faller bort, blir det tøft, sier Solem.

Han er strålende fornøyd med det Helland har tilført klubben de siste to årene.

- Han har gjort en veldig god jobb og tilført klubben ny entusiasme og det er noe vi har ønsket en stund. Han tok klubben opp ett nivå og gjort en meget god jobb, sier Solem.

Buvik-trener Ole Johan Helland har takket nei til KIL/Hemne og ønsker å fortsette prosjektet i Buvik IL. Her sammen med lagets kaptein, Even Nilsen. Foto: ARKIV

Publisert: Sist oppdatert: