— Jo takk, det smaker godt!

Roald Drabløs et midt inne i en herlig rett med grillmat sammen med over 100 andre beboere ved Orkdal helsetun. Det er stinn brakke. Ikke det helt perfekte været til å sitte ute, men når alt som heter hagemøblement flyttes innendørs, funker alt helt utmerket likevel.

Hvert år

Spesielt når spøkefuglene Asmund og Ove Bjørken bidrar med både musikalsk og verbal glede i hjørnet av vinkelstua.

Sammen med Roald, sitter også Jesper Mælen (4), bestefar Øystein Mælen og hans svigermor Randi Berg. Øien Gårdsmat har sørget for en smakfull opplevelse for alle frammøtte, som i tillegg til beboerne også omfatter pårørende.

— Dette er blitt en årlig begivenhet. Jeg er litt usikker på hvor lenge, men det har i hvert fall vært et fast innslag i løpet av mine ti år her, sier aktivitør og koordinator for velferdstilbudene ved helsetunet, Gunn Toril Mandal.

Samarbeidsprosjekt

I tillegg til grillmat og alskens utvalg av salater, var det – for den som ønsket det – også mulighet til å nippe til både rød- og hvitvin, og litt is og portvin til kaffen.

De gode samarbeidspartnerne under disse arrangementene er eldrerådet, Den kulturelle spaserstokk og frivilligheten i Orkdal.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300