Skauningen Paul Inge Høiseth hadde jobbet i stålbransjen i over 30 år da han sammen med John Romundstad og sønnen Knut Arne i 2007 etablerte Orkla stålkonsult.

Høiseth ble daglig leder og hovedeier med 70 prosent av aksjekapitalen, mens Romundstad og Knut Arne Høiseth hadde 15 prosent hver.

Slik er eierfordelinga i dag også, men det er antakelig det eneste som er likt med oppstarten.

Overskudd etter et halvår

Da ST brakte den første reportasje om Orkla stålkonsult - i 2008, ett år etter oppstarten - kunne Høiseth fortelle at bedriften kunne vise til overskudd allerede et halvt år etter oppstarten.

- Vi har gått med overskudd hvert år siden vi startet opp. Det er ikke verst for en som nesten ikke har skolegang ut over grunnskolen, sier Høiseth og ler.

Doblet omsetninga

Og le - det kan han gjøre med god samvittighet, for 2016-tallene ble svært gode. Se bare på dette:

  • Orkla stålkonsult hadde i årene 2013, 2014 og 2015 en omsetning rundt 25 millioner kroner.

  • I fjor gikk omsetninga rett til værs, og havnet på 51,5 millioner kroner, godt og vel en dobling i forhold til året før.

  • Overskuddet steg fra 1,7 millioner kroner i 2016 til 8,3 millioner i 2016.

  • Egenkapitalen økte fra 4,1 million kroner til 6,4 millioner kroner.

  • Resultatgraden steg fra 7 prosent i 2015 til svært gode 16,1 prosent i fjor.

Feiret i Krakow

I mars markerte Orkla stålkonsult tiårsjubileet.

- Da reiste alle ansatte med sine partnere til Krakow. Vi var 42 personer som feiret jubileet fra torsdag til søndag, forteller Høiseth.

I dag er det 20 fast ansatte i bedriften. I tillegg leies det inn personer ved behov.

- Vi leier kun inn lokal arbeidskraft, og bruker aldri bemanningsselskaper. Vi tenker også lokalt når det gjelder leverandører. Vår filosofi er at om vi alle kjøper av hverandre lokalt, vil også alle leve.

Store oppdrag

Orkla stålkonsult startet virksomheten i 2007 med tanke på å drive med montering av stålbygg. I dag er bedriften en totalentreprenør.

Høiseth forklarer de gode 2016-tallet med at Orkla stålkonsult hadde veldig mye å gjøre.

- Vi hadde blant annet en stor del av utbygginga for Skeidar på Oti, vi hadde rehabiliteringa av Mardahls verkstedhaller og mange andre store jobber.

- Hvordan ser det ut så langt i år?

- Det blir ikke like bra som i fjor. Vi har ikke vært like heldige med anbudene. Men vi har bygd oss opp en god base, så det vil nok gå bra i år også.