- Dette har vi advart om helt fra starten, sier en bussjåfør til ST.

Det førte til kaotiske tilstander for både passasjerer og sjåfører da fylkeskommunen valgte å flytte bussholdeplassen fra Orkdalsvegen og inn på parkeringsplassen foran Orkdal sjukehus i august i år. Forvirrende og feilaktig informasjon om hvilke ruter som betjente hvilke holdeplasser førte til at passasjerer måtte løpe mellom holdeplassene for å komme med bussen. At holdeplassen ble fjernet fra Orkdalsvegen kom også som en overraskelse på vegeier Orkdal kommune.

Les mer: Full forvirring om busstopp

Les mer: - Ingen skal bli frakjørt

Tilbake til start

Nå varsler AtB at det fra 6. november kun vil være rutene 320 og 470, som går til henholdsvis Hitra/Frøya og Kyrksæterøra/Aure, som stopper inne på p-plassen for sykehuset.

De øvrige rutene, 310, 410 og 421 vil gå tilbake til å stoppe i Orkdalsvegen, der bussholdeplassen i august ble tatt bort i forbindelse med etableringen av den nye holdeplassen. Når Forve bru åpnes etter reparasjonene vil også rute 460 og 5108 flyttes tilbake til Orkdalsvegen, melder AtB.

Les også: Endret bussrute etter fire dager

Må ringe bileiere

I pressemeldingen fra AtB går det fram at endringen gjøres på grunn av sikkerheten til myke trafikanter, i samråd med sykehuset. Men bruken av holdeplassen inne på parkeringsplassen skal også ha ført til problemer for bussene, på grunn av feilparkerte biler, noe som har gjort at sjåførene skal ha hatt problemer med å kunne kjøre inn til holdeplassen.

- Det har stått biler parkert slik at vi ikke har kunnet svinge inn på plassen. Da har vi måttet varsle trafikkleder som igjen har vært nødt til å ringe opp bileierne for å få dem til å flytte bilene, sier sjåføren ST har snakket med. Sjåføren ønsker ikke å stå fram med navn i avisen.

Sjåførene advarte

- Videre vises det til at holdeplassen utgjør en fare for myke trafikanter. Men alt dette har vi advart om helt fra vi fikk vite om at de ville flytte holdeplassen. Å anlegge en bussholdeplass inne på en parkeringsplass er helt bak mål, sier sjåføren.

Avdelingssjef for Orkdal sjukehus, Ida Lise Salberg, bekrefter at sykehuset ikke er veldig fornøyd med plasseringen av den nye holdeplassen og at dette er noe de har gitt uttrykk for tidligere.

- Vi synes nok ikke det er det beste for trafikkflyten. Vi har også meldt tilbake bekymring for myke trafikanter, ettersom man krysser to fotgjengeroverganger, sier Salberg.

- For dårlig prosess

Sør-Trøndelag fylkeskommune erkjenner nå at det gikk litt fort i svingene da beslutningen om å flytte bussholdeplassen ble tatt.

- Man kan si at her har man tatt noen raske beslutninger, der heller ikke Orkdal kommune har vært involvert. Det har vært for dårlige prosesser i forkant. Dette har man nå reversert, sier bygge- og eiendomssjef Rune Venås.

lillemor.hestvik@avisa-st.no

481 46 109

Feilparkerte biler har gjort det vanskelig for bussjåførene å kjøre inn til holdeplassen.