Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet og svak vind hele dagen. 3 grader i formiddag, 5 grader i ettermiddag, og 3 grader i kveld.

Lørdag meldes det om skyet hele dagen. 1 grad og flau vind natt og morgen, 2 og svak vind på formiddagen, og 4 og lett bris på ettermiddagen og kvelden.

Søndag meldes det om skyet hele dagen. 2 grader og flau vind natt og morgen, 0 på formiddagen, 3 og svak vind på ettermiddagen, og lett bris på kvelden.

Mandag meldes det om lettskyet hele dagen. 3 grader og lett bris natt og morgen, svak vind på formiddagen, 5 på ettermiddagen, og 1 grad og lett bris på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 til 2 grader kaldere og liten kuling til frisk bris i dag, 2 grader kaldere og laber bris til stiv kuling lørdag, 2 grader varmere til 2 grader kaldere og frisk til lett bris søndag, og 2 grader kaldere mandag.

I Rindal meldes det om 1 til 2 grader kaldere og svak vind til lett bris i dag, 2 til 1 grader kaldere og flau vind til liten kuling lørdag, skyet til sludd og 3 grader kaldere til 2 grader varmere søndag, og regn til lettskyet og 2 til 1 grader kaldere mandag.

I Rennebu meldes det om 3 til 4 grader kaldere og liten kuling til frisk bris i dag, 2 til 4 grader kaldere og frisk bris til sterk kuling lørdag, 2 til 4 grader kaldere og frisk bris til flau vind søndag, og 3 til 5 grader kaldere mandag.

I Lensvik meldes det om 1 grad kaldere og lett bris til vindstille i dag, 1 grad kaldere og flau vind til liten kuling lørdag, skyet til regn og 1 grad kaldere søndag, og regn til lettskyet, 1 grad kaldere til 1 grad varmere og laber bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad varmere og flau vind i dag, 2 til 1 grader kaldere og svak vind til liten kuling lørdag, skyet til regn, 1 grad kaldere til 1 grad varmere og laber bris til flau vind søndag, og regn til lettskyet og 1 grad kaldere til 2 grader varmere mandag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad kaldere til 1 grad varmere og laber til lett bris i dag, 1 grad kaldere til 1 grad varmere og lett bris til liten kuling lørdag, skyet til regn, 1 grad kaldere til 1 grad varmere og laber bris til flau vind søndag, og regn til sludd, 1 grad kaldere og lett til laber bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 2 grader varmere og laber bris i dag og lørdag, 1 grad varmere og laber bris til flau vind søndag, og 1 grad kaldere mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur fortsetter vi The Rolling Stones-uka, og jeg tar for meg de siste 6 utvalgtelåtene.

«Angie» er en vakkerog sår sang fra albumet «Goat’s HeadSoup» fra 1973. Det er en ballade som forteller om slutten på en romanse. Ifølge Richards’ biografi «Life», er «Angie» et pseudonym for heroin, og sangenhandler i følge ham om hvordan han prøvde å slutte med det etter å ha vært påavrusing i Sveits. Sangen inspirerte også den tyske terroristen Hans-JoachimKlein til å bruke navnet «Angie» under sine militære aktiviteter påsyttitallet, og i 2005 ble sangen brukt av det tyske partiet CDU for åpromotere Angela Merkel, selv om de ikke hadde spurt bandet om å få bruke den.Bandets talsmann sa at om de hadde blitt spurt, hadde de sagt nei.

«It’s Only Rock’n’Roll(But I Like It)» er tittellåten fra albumet «It’s Only Rock’n’Roll» fra 1974. Da sangen ble innspilt, var DavidBowie med på vokal. Sangen er faktisk inspirert av Bowies «Rock’n’Roll Suicide».Denne sangen var første gang Ronnie Wood kom med noe til en Stones-sang, ogsenere ble han en av bandets gitarister. I musikkvideoen spiller de i et teltsom sakte, men sikkert fylles med bobler. Siden Charlie Watts satt og spiltetrommer, holdt han nesten på å drukne. Linja «Suicide right on stage» kan være en referanse til glam rockere somMarc Bolan, som pleide å ha et teatralsk selvmord i sceneshowene sine. Sangenkan enkelt tolkes til å bety at mange legger dypere meninger i sangen, mendette er bare rock’n’roll, og det er alt som betyr noe.

«Beast of Burden» eren sang fra albumet «Some Girls» fra1978. «Beast of burden» er et semi-temt dyr som jobber og sliter for mennesketsnytte, som en hest eller okse. Noen misforstår sangen og tror den er negativtinnstilt mot kvinner, men det er den rake motsetningen. I denne sangen blir kvinnersett på som likeverdige til menn. Jagger synger jo tross alt «Don’t need no beast of burden». Sangenkan være allegorisk – skrevet av Keith som en hyllest til Mick som bar bandetalene mens Keith var borte vekk på heroin. «Allyour sickness I can suck it up / Throw it all at me, I can shrug it off».

«Start Me Up» er ensang fra albumet «Tattoo You» fra1981. Sangen ble opprinnelig innspilt til albumet «Some Girls», da medreggae-bit, men de likte ikke resultatet og la den bort i fire år, til detrengte en sang for «Tattoo You» og gikk tilbake og endret og gjenarbeidet den.Microsoft betalte $10.000.000 for å bruke sangen i markedsføringskampanjen forWindows 95. Dette var en av de første gangene en hitsang ble brukt i en stor markedsføringskampanje.Ford brukte den i en bilreklame for å reintrodusere amerikanske biler i januar2003, og det var første gang en Stones-låt ble brukt i en bilreklame.

«Like a Rolling Stone»er en coverlåt, opprinnelig gjort av Bob Dylan, som Stones covret i 1995 underen konsert i London. En «rolling stone» er en person som liker å flytte på seg ofteeller som ikke liker å være på samme sted over lengre tid. Frasen kommer fradet gamle ordtaket «A rolling stone gathers no moss», og er brukt blant annet isangen «Papa was a Rollin’ Stone» av The Temptations. Dylan fikk opprinneligideen til sangen fra Hank Williams’ sang «Lost Highway», som har verselinjen «I’m a rolling stone / I’m alone and lost».Sangen er basert på en tekst Dylan leste om en debutant som blir en utstøtteinstøing når hun faller ut av den etablerte øvre sosieteten. Stones’ versjonav sangen er å finne på livealbumet «Stripped»fra 1995. Jagger pleide (og pleier kanskje enda?) å introdusere sangen som «This is a song Bob Dylan wrote for us». Stonesgjør en av de beste coverversjonene av låta, til og med bedre enn Jimi Hendrix.Den passer dem virkelig.

«Anybody Seen My Baby?»er siste låt jeg tar for meg av The Rolling Stones, og er å finne på albumet «Bridges to Babylon» fra 1997. Sangen erdelvis kreditert k.d. Lang og Ben Mink, da Richards spilte sangen for datterenAngela og en venninne, og de begynte å synge Langs hit «Constant Cravings» fra1992. Det var den sangen de hørte, og da innså Richards det også, og kreditertedem deretter for å unngå å bli stevnet for retten. Sangen sampler blant annetrapperen Biz Markie og hans sang «A One Two» fra 1986, og gjør det til en av fåsanger av dem som inneholder sampling. Det ryktes at sangen handler omskuespilleren Mary Bedham, som Jagger hadde en kort affære med. De dro på ettstevnemøte, og Jagger ville ha mer, men hun ville ikke ha noe mer med ham ågjøre.

Spillelister

Wimp

Spotify