Kraftig regn og mye smeltevann har ført til at vannet har funnet nye veier det siste døgnet. Tekniske tjenester i Orkdal kommune jobber nå for fullt med å ta unna vannet.

– Vi tar ting så fort vi klarer med de resursene vi har, sier Ivar Lillery i tekniske tjenester i Orkdal kommune.

Han forklarer at de har ute alt av eget mannskap, i tillegg har de leid inn ekstra entreprenører. De jobber hovedsaklig med å åpne opp avløp og stikkrenner.

Vann i kjeller

- Det har kommet vann inn i en kjeller i et bolighus på Vormstad. Vi prøver å hjelpe dem så godt vi kan, og jobber med å lede vannet bort fra boligfeltet, sier Lillery.

Han forklarer at vannet har kommet over fylkesveien på Vormstad, ved avkjørselen til Hoston, slik at vannet har samlet seg i boligfeltet nedenfor veien.

- Vi åpner sluker og stikkrenner nå. Hovedproblemet er at disse blir tett slik at vannet finner seg nye veier, og ikke renner der det skal, sier han.

Vann overalt

De har ikke fått inn flere meldinger om hus som har tatt inn vann, men Lillery sier det er store vannmengder mange steder.

- Blant annet på Evjen og Orkanger er det mye vann, det er egentlig mye vann generelt over hele kommunen sier han.

Etter lunsj på torsdag hadde de fått kartlagt mange problemer, og de tar seg av de ulike områdene fortløpende.

- Vi kommer nok til å jobbe for fullt hele kvelden, og kanskje natten, sier Lillery.

Håper på kulde

Lillery håper værmeldingen slår til, slik at det blir kaldere utover dagen.

- Hvis det blir kaldere får vi en liten pause i smeltingen, slik at vi får bedre tid på oss til å ta unna alt vannet, forklarer han.