Ifølge politiet har katalogselskapet 1801 Nummeropplysninga drevet grovt bedrageri og grovt underslag. Selskapet med tilhold i Fjordgata i Trondheim, skal ha lurt bedrifter til å signere avtaler om oppføring i en nettkatalog, uten at bedriftene selv var klar over det.

Denne virksomheten ble etablert i 2015 av en mann med tilknytning til én kommune i STs nedslagsfelt. Forretningsadressen var også i denne kommunen i startfasen.

Siden er adressen til både mannen, som er daglig leder, og selskapet flyttet til Trondheim.

Tirsdag ble mannen og selskapets styreleder varetekstfengslet i fire uker. Årsak: Fare for bevisforspillelse. Daglig leder tok betenkningstid, men nekter straffskyld. Styrelederen nekter også straffskyld og anket kjennelsen i Sør-Trøndelag tingrett.

I alt ti personer er siktet i saken. De åtte øvrige er selgere i selskapet. De åtte er også siktet for grovt bedrageri. Alle selgerne er avhørt, men ingen er fengslet.

Saken har fått enorm medieoppmerksomhet i det siste, spesielt på TV2.

Ifølge kjennelsen fra Sør-Trøndelag tingrett, fant politiet ifølge adressa.no 330 000 kroner i kontanter hjemme hos styrelederen. Hos daglig leder fant de 110 000 kroner.

Samtidig viser kontoutskrifter at det fra mars til september i år ble overført nær 3,7 millioner kroner fra firmaets konto til styrelederens private konto. Han skal også ha tatt ut nær 1,3 millioner fra sin egen konto i den samme perioden, og overført store beløp til utlandet, ifølge kjennelsen.