– Mandag kveld gjennomførte vi i ettersøksgruppa og veterinær en vellykket aksjon, forteller Knut Erik Snildal i ettersøksgruppa i viltnemnda.

Det var Sturla Hveding som slo alarm.

– Elgen lå da i hagen vår foran trappa. Men nå måtte vi få slutt på «moroa». Mora mi har ikke turt å gå ut, selv om elgen aldri har vist aggressive tendenser. Vi kan ikke lenger ha en elg som husdyr, sier Sturla Hveding.

Til Dorodalen

Rundt klokka 19.00 ankom viltnemndas representanter og veterinær Roger Andersen adressen i Moasvingen, sistnevnte bevæpnet med bedøvelsespiler.

– Jeg har full forståelse for at folk nå er lei. Elgen har hatt tilhold i boligfeltet siden i fjor høst. I tillegg har den vært på visitter både på Fannrem og Orkanger. Derfor ble elgen flyttet til Dorodalen mandag kveld, forteller Knut Erik Snildal.

Liker vafler

Årsaken til at elgen, som er døpt både «Egil Elg» og «Helge», er snart ett år, og mistet mora under jakta i fjor. Derfor har den ikke hatt et lededyr, og har søkt til et område der det har vært både naturlig tilgang på mat og der den aktivt er fôret.

– Vi har hørt rykter om at den liker vafler godt, sier Snildal, som imidlertid advarer mot å gi ville dyr mat.

– Kommer du daglig til ferdig dekket bord, blir du gjerne værende, og det tror jeg de fleste ikke ønsker over lang tid. Å ha en slik gjest kan være spennende og artig i kort tid, men ikke på permanent basis, sier han.

Hos Sturla Hveding har det gått hardt ut over busker og trær.

– Den har rasert alt som heter hagebusker. I tillegg er plena vår full av elgens etterlatenskaper, sier han.

Spent på «GPS’n»

Elgen var bedøvd i ca en time under transporten til Dorodalen. Den begynte straks å spise av det naturen hadde å by på. Og han fikk raskt også hilse på et par artsfrender.

– Men det er ingen automatikk i at den får innpass sammen med resten. Det får vi se, sier Snildal, som fortsatt vil forsøke å holde elgen under oppsyn ei tid framover.

– Vi er selvsagt spent på om den har en så god «GPS» at den finner tilbake til Klemmetsmoen igjen, sier han.

Hele aksjonen var avsluttet ca klokka 22.00 mandag.