Hemne

Lørdag er det duket for en spesiell konsert i Hemnehallen. Det er Olav Hunnes, en av de ypperste gitaristene i distriktet, som har opplegg og regi.

— Publikum skal få en kvalitetskonsert med noen heidundrende shownummer i tillegg, sier Olav Hunnes.

Fant et dikt

Et aldri så lite bakteppe er konserten han holdt i anledning sin 60-årsdag i 2014. Også da samlet han musikkvenner fra nær og fjern. Det mest spesielle: Han sto da på samme scene som sine to sønner Tor Åge og Krister for første gang.

— Tor Åge og Krister har i ettertid gitt uttrykk for at de godt kan tenke seg å gjøre det igjen. Derfor begynte jeg å planlegge en ny konsert før sommerferien i fjor, sier Olav Hunnes.

Selve innrammingen og tittelen på konserten kom litt seinere.

— Ei venninne fra gymnasdagene, Rikke Marie Mjøen – ei dame jeg for øvrig ikke har sett siden – har skrevet et dikt og lagt det ut på Facebook. Hun har kalt det «I øyet vokser ei rose» – etterfulgt av «den har jeg lagd til deg». Det ga tittelen til konserten, og jeg har også tonesatt de fem versene diktet består av, sier Hunnes.

Topper laget

Her er den imponerende «lagoppstillinga» som entrer scenen i Hemnehallen lørdag:

Solister: Helga Hjorthol Grønset, Tore André Helgemo og Willy Merkesnes. Band: Maciej Karpinski, Håvard Sterten, Einar Ola Selnes, Olav, Tor Åge og Krister Hunnes, samt blåserekka fra Soulmates; Arnstein Solem, Arnt Joar Solem og Arne Solberg. Morten Lossius, hemnværing og mangeårig musikkvenn, er gjesteartist på munnspill, mens Elisabeth Bakken, Kathrine Nygård og Johanna Lossius står for backingvokal.

I tillegg har Hemne songlag minst to roller; de skal rigge opp og ned utstyret, og noen av kormedlemmene skal også bistå med backingvokal.

Har ikke øvd

I alt 20 låter skal framføres, og sjangervalget strekker seg fra viser til rock – med både funk og soul imellom. Musikken er inspirert av størrelser som Sting, Stevie Wonder, Eric Clapton, Bruno Mars, Bo Kaspers, Beatles og Billie Holiday.

— I tillegg til låta jeg laget av diktet, blir det også flere splitter nye. Blant annet har Tor Åge laget ei ny rockelåt, sier Hunnes.

Det relativt store ensemblet har imidlertid ikke brukt tid på øving – så langt.

— Dette er proffe musikere som øver på egen hånd, men vi skal ha ei øving fredag ettermiddag og ei lørdag formiddag, forteller Hunnes, som bevisst har valgt Hemnehallen på grunn av god akustikk og større kapasitet enn Hemne samfunnshus.

Billetter fås kjøpt via hemneportalen.no og i døra.

john.myrhaug@avisa-st.no

907 72 300