- Hva vil du som ordfører gjøre for å få takstsonene mer rettferdig for alle innbyggerne i Skaun, var SVs spørsmål til ordfører Jon P. Husby.

I en interpellasjon til Skaun kommunestyret torsdag stilte SV spørsmål ved AtBs nye takstsonesystem som trådte i kraft ved nyttår.

«Skaun SV meiner dagens takstsoner og busstakster er urimelige, uforståelige og rammar innbyggjarane urettferdig. Kva vil ordføraren gjere for å få takstsonene meir rettferdig for alle innbyggjarane i Skaun», spør partiet, som i kommunestyret er representert ved Espen Tørset.

Må betale for to soner

Med de nye takstsonene er det nå fortsatt rimelig å reise innenfor sonen som normalt har blitt kalt Stor-Trondheim, nå Sone A, som strekker seg så langt vest som til Børsa sentrum. Resten av kommunen, nærmere bestemt områdene sør for Eggkleiva og alle som bor vest for Lunda, tilhører takstsone B1.

«I takstsone A kan alle ta seg til kommunesenteret i Børsa, til legekontor, ungdomsskole, ungdomsklubb, kommunale tenester og butikk for kr 37 dersom dei bruker mobilett, kr 60 dersom dei betalar kontant om bord på bussen. Barn betalar 19 med mobilett og 30 om bord. For dei som bur i takstsone B1 vil same turen til legekontoret i kommunesenteret Børsa koste kr 74 med mobilett og svimlande 97 dersom ein må betale om bord. Barn betalar 37 med mobilett og 49 om bord. Og det er korte strekningar det er snakk om. Meiner ordføraren det rimeleg å betale minst 148 kr t/r kommunale tenester få kilometer heimafrå?», spør SV.

Dyrt å ta buss på trening

Partiet viser til at takstsonene også deler grender og skolekretser.

«I tillegg til å dele kommunen, deler også takstsonene grender og skolekretsar. Er du forelder, bur i Eggkleiva og skal på utviklingssamtale på Venn? Eller bur du på Lunda og har barn på Viggja skole? Det kostar deg kr 74/97, ein veg! Er du elev og skal på skolen din på kveldstid, kanskje det er elevkveld eller trening? Kr 37/49. Alltid det dobbelte av det innbyggjarane i takstsone A må betale for same tenestene», skriver partiet.

Ordfører Jon P. Husby svarte i møtet på interpellasjonen, og takket for et innspill fra SV som viser hvor galt det kan bli når ikke hele kommunen er i takstsone A.

- Under høringa om soner og takster ble det i høringssvaret fra Skaun kommunestyre krevd at hele kommunen måtte komme i takstsone A. Dette ble ikke tatt til følge, med resultat som Skaun SV viser til. Ordføreren foreslår å oversende eksemplene i interpellasjonen til fylkeskommunen og AtB med krav om at denne delinga av kommunen blir retta opp snarest, sa Husby.

Espen Tørset representerer SV i kommunestyret i Skaun. Foto: ST